VIDEO|FOTO|Managerul CEO: Salariaţii nu şi-au pierdut drepturile, ci liderii de sindicat privilegiile

prosteste-sindicalisti-centru-ceo_1

– Protestatarii l-au fluierat şi înjurat pe Ciurel

Aproximativ 200 de mineri şi energeticieni au pichetat, ieri, timp de o oră şi jumătate sediul Diviziei Miniere din Tg-Jiu. Prima zi de proteste s-a încheiat cu un incident în care a fost implicat managerul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, care a venit să le vorbească salariaţilor aflaţi în Piaţa Prefecturii, însă a fost întâmpinat cu huiduieli şi înjurături. Ciurel a încercat să le explice protestatarilor că negocierile actului adiţional la Contractul Colectiv de muncă nu pot începe în lipsa bugetului de venituri şi cheltuieli, care nu a fost încă aprobat, şi că de fapt liderii sunt cei care şi-au pierdut privilegiile, nu salariaţii companiei.

Golea: Directoratul CEO încalcă grav drepturile salariaţilor

golea

Sindicaliştii din Federaţia Naţională Mine Energie au început, ieri, protestele împotriva conducerii CE Oltenia. Prima zi de pichetare a sediului Diviziei Miniere a companiei energetice se anunţa una liniştită până la venirea managerului Laurenţiu Ciurel.
Liderii sindicali au declarat că încearcă să-i facă să înţeleagă pe cei din administraţia CEO că oamenii sunt nemulţumiţi şi că speră să deblocheze situaţia în legătură cu negocierile anuale la Contractul Colectiv de Muncă.
„Nu este normal să trimiţi oamenii de pe un loc de muncă pe altul fără să-i anunţi, fără să justifici cu argumente, să nu dai drepturile salariale trecute în contractul colectiv de muncă, primă de vacanţă, să nu demarezi negocierile anuale aşa cum îţi cere legea, acestea sunt argumentele. Sperăm să se deblocheze negocierile, altfel vom continua măsurile de protest de o amploare mult mai mare”, a spus liderul Sindicatului „Energia” Rovinari, Constantin Mitrescu.
Şi Marin Golea, preşedintele Sindicatului „Minerul” Rovinari-Pinoasa, a afirmat că administraţia tergiversează începerea negocierilor, acesta fiind unul din motivele pichetării. „Această pichetare este un protest împotriva abuzurilor administraţiei şi a tergiversării începerii negocierilor actului adiţional la CCM. În ultima perioadă, administraţia, prin hotărârile Directoratului, încalcă grav drepturile salariaţilor; în aceste condiţii, ne-am hotărât să manifestăm şi să ne arătăm dezaprobarea privind actele pe care dumnealor le legiferează, asupra panicii pe care o produc în rândul salariaţilor prin aceste reorganizări dese. De la începutul anului 8, salariaţi au decedat din cauza atacurilor cerebrale. Oamenii nu mai sunt siguri pe locurile de muncă, sunt ameninţaţi şi forţaţi să treacă spre alte organizaţii sindicale, se urmăreşte destabilizarea sindicală având în vedere listarea pe bursă şi privatizarea societăţii, iar administraţia mizează pe această disoluţie a mişcării sindicale”, a afirmat Golea.

Ciurel: Nu se poate negocia CCM în lipsa bugetului

ciurel-proteste

Atmosfera s-a aprins brusc, odată cu apariţia în Piaţa Prefecturii a managerului Laurenţiu Ciurel. Cei aproximativ 200 de sindicalişti l-au fluierat şi înjurat continuu pe directorul CEO în timp ce acesta a purtat un dialog cu liderul de sindicat Dumitru Pârvulescu, în care i-a explicat acestuia că nu a fost încălcat contractul colectiv de muncă şi că, potrivit legii, negocierile pot începe după aprobarea bugetului.
Managerul CEO a fost îndepărtat dintre protestatari de către jandarmi pentru că spiritete s-au încins. Ciurel a declarat că mulţi din cei aflaţi la protest nu ştiu pentru ce sunt acolo şi, de fapt, salariaţii nu şi-au pierdut drepturile, ci liderii de sindicat privilegiile.
„Am venit să văd ce vor şi după cum aţi văzut, nu ştiu să spună ce vor, nu se pune problema să-şi piardă cine locul de muncă. Le-am arătat că nu au niciun fel de motiv pentru care protestează, singurele motive pentru care au ieşit în stradă sunt 10-15 lideri de sindicat care şi-au pierdut drepturile, nimic altceva. Care şi-au pierdut de fapt privilegiile. Nu am ce negocia la ora aceasta, le-am arătat: CCM se negociază, în condiţiile legii, după aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli. Acest buget încă nu s-a aprobat, deci eu nu pot să chem pe cineva la negocieri, indiferent dacă au sau nu au sindicat. Trei sferturi din ei nu ştiu de ce sunt aici”, a conchis Laurenţiu Ciurel.
Protestele se vor relua astăzi începând cu orele 16.30 şi vor dura o săptămână.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.