Managerul, jurista și șefa de la Achiziții de la Spitalul Motru, puși la zid de participanții la concursurile eșuate din unitate!


Ultimele două concursuri organizate în Spitalul Motru, unul pentru ocuparea postului de asistent medical Pediatrie, altul pentru ocuparea postului de asistent medical debutant în Ambulatoriu și de asistent medical de medicină internă au rămas fără câștigători, niciunul dintre candidați nereușind să obțină un punctaj de trecere. Concursurile acestea au loc după un altul pentru care s-au făcut plângeri penale, erorile comisiei de concurs și netransparența fiind vizibile atunci cu ochiul liber. Drept urmare, doi consilieri din Motru au cerut, recent, conducerii spitalului să le permită aleșilor locali de la toate formațiuniile politice să fie observatori în toate comisiile de concurs din unitatea medicală. Majoritatea suspiciunilor de aranjament planează, în special, asupra managerului spitalului, Alin Efrim, a juristei spitalului, totodată șefă de la Resurse Umane, Cruceru Sidonia, dar și șefei de la Achiziții, Janina Uretian, cei trei find prezenți în toate comisiile de concurs.

Consilerii, presați de opinia publică, de reclamațiile ajunse la primărie și de cele din ședințele de CL, vor să elimine suspiciunile care planează asupra corectitudinii de care nu prea dă dovadă conducerea Spitalului Motru, la organizarea concursurilor pentru posturile vacante! Aleșii municipali se cer, astfel, observatori în comisiile de concurs de la spital, doi făcând o adresă în acest sens, rămasă fără răspuns de la managerul Alin Efrim.

Consilierii vor să fie observatori neremunerați în comisiile de concurs pentru eliminarea suspiciunilor, câte un reprezentant de la toate formațiunile politice urmând să se rotească în aceste comisii. Din păcate, doar așa se pot elimina suspiciunile care planează asupra echipei de conducere a spitalului municipal, în cauză creându-se deja un prejudiciu de imagine instituției publice. Se vorbește de șpăgi de zeci de mii de euro pentru posturile vacante de la spitalul municipal, iar consilierii nu le pot nega cu atât mai mult cu cât fostul manager Zavate Teodor a fost condamnat pentru șpagă.

Consilierii pot superiza subiectele

Un concurs se află în desfășurare, iar discuțiile legate de aranjamente pe post sunt în floare în localitate.
Cei care au întocmit adesa susțin că doar așa potocupa posturile cei care merită, dându-se o șansă reală celor tineri și bine pregătiți care se pot angaja în incinta unității medicale.
Să nu uităm că salariile din spital sunt destul de mari, un medic câștigând peste 15.000 de lei lunar iar un asistent între 3000-7000 de lei lunar în funcție de gărzi, funcție, vechime în post.


Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Un comentariu

  1. Ileana popescu

    Atât de bine sunt pregătiți concurenții încât acesta este rezultatul. ,Pregătire concurentilor,, duce su la atâtea reclamații în sistem. Probabil acolo sunt corecte examenele și din acest motiv nu sunt promovate. Azi toate școlile sunt pe taxe și nu pe cunoștințe dobândite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.