sâmbătă , 14 decembrie 2019 - 10:01

Managerul Negrescu, declarat incompatibil: „ANI este un avorton!”

marian-negrescu-

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui Marian Negrescu, managerul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” Târgu-Jiu, întrucât, în perioada 2008 – 2013, a încheiat cu teatrul un număr de 42 contracte de colaborare pentru activități și prestații artistice, atât în calitate de director/manager al teatrului, cât și în calitate de colaborator, contracte în urma cărora a obținut un folos patrimonial în sumă de 466.128 lei.

Potrivit ANI, directorul Marian Negrescu a încălcat atât dispozițiile art. 70 din Legea nr. 161/ 2003, potrivit cărora „Prin conflict de interese se înțelege situația în care persoană ce exercită o demnitate publică sau o funcție publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate a atribuțiilor care îi revin potrivit Constituției și altor acte normative”, cât și dispozițiile art. 301 din Codul Penal al României, potrivit cărora „Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică”. Având în vedere cele de mai sus, Agenția a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu cu privire la posibila săvârșire de către Marian Negrescu a infracțiunii de conflict de interese. Managerul a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază.

Negrescu vorbește despre abuzurile ANI

Directorul Marian Negrescu a declarat banii i-a încasat ca actor al Teatrului, iar legea nu îi interzice să joace pe scena teatrului pe care îl manageriază şi să fie răsplătit financiar pentru asta. Acesta a mai afirmat că în situația lui se află mai toți actorii-directori ai teatrelor din România. Negrescu crede că ANI comite un abuz și nu îşi are rostul ca instituţie din moment ce sunt multe altele abilitate să facă verificări. Marian Negrescu şi-a deschis telefonul înspre după-amiază şi a menţionat că legea îi permite să presteze pe scena teatrului pe care îl manageriază. „Tuturor directorilor de teatru din ţara asta nu li se poate lua dreptul de proprietate intelectuală. Este imposibil. Nu există niciun fel de incompatibilitate între funcţia pe care eu o deţin în acest moment conform legii instituţiilor publice şi statutul meu de artist. Managerul e una, iar artistul e altul. Este o furtună într-un pahar cu apă provocată de o instituţie total abuzivă în ţara asta, care nu are niciun Dumnezeu. Sunt instituţii abilitate ale statului care să facă verificări. ANI nu poate să dea nici măcar o amendă de un leu. ANI este un avorton!”, a precizat Marian Negrescu.

loading...
Loading...

Citește și

Universitatea ”Constantin Brâncuși” Tg-Jiu și-a consolidat poziția în plan internațional!

Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a derulat începând cu 13 iunie 2019 și până la …

Un comentariu

  1. a luat aproape 5 miliarde lei – vechi ca actor si inca nu se stie cate miliarde ca manager..!!!!!! si zice ca ANI face abuz …:))))))))))))…….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: