Managerul SJU Târgu-Jiu a ieșit cu explicații pentru concursurile de șefi de secții!


În rândul personalului medical din Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu este forfotă mare, deoarece concursile pentru șefii de secții ar fi cu candidați ,,unici”, lucru care va fi comunicat ministrului Sănătății, Sorina Pintea, la vizita acesteia de la Târgu-Jiu.

Mai multe secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu au rămas fără şefi la începutul anului. Este vorba de secţiile Psihiatrie, Medicală II, Boli Infecţioase, Obstretică-Ginecologie şi Serviciul de Medicină Legală Gorj. De asemenea, tot atunci au încetat contractele personalului medical pensionar şi care încasa şi leafă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. În ceea ce priveşte secţiile amintite au fost numiţi şefi interimari şi vor fi organizate, abia acum, concursuri. Secțiilor amintite li s-au mai alăturat, la concurs, Cardiologia, Neonatologia, Pediatria, ATI 1, Endocrinologia, Ortopedia, Oncologia și UPU SMURD.
În rândul medicilor se vorbește însă că aceste concursuri sunt cu candidați prestabiliți care vor candida singuri pe posturile de șefi. Acest lucru va fi comunicat ministrului Sănătății la vizita sa de la Bumbești-Jiu, spun cei afectați de acestea așa-zise incorectitudini.
Cert este că ieri, SJU Târgu-Jiu a ieșit cu explicații oficiale legate de aceste concursuri. Gigel Capotă, managerul spitalului, spune că cele 27 de posturi scoase la concurs, nu doar de șefi de secții ci și de laboratori și asistenți șefi și că au fost făcute respectând legislația în vigoare. Condițiile de participare impuse de organizatori la anumite concursuri au fost însă criticate în mass-media și pe rețelele de socializare, lucru contestat însă de Capotă care explică că acestea s-au impus de asemenea conform legislației medicale în vigoare.

loading...
Loading...

Citește și

81 de hectare de teren forestier, pus sub topor pentru Cariera Roșia! Alte 28 de hectare au aceeași soartă pentru Jilț Sud

Guvernul a decis scoaterea definitivă din fondul forestier a unor terenuri pentru deschiderea şi punerea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: