sâmbătă , 19 octombrie 2019 - 0:16

Manifestări IMPRESIONANTE în memoria Mariei Apostol! Un adolescent a organizat totul

ionut-parvan-2

Pe 14 august, la Căminul Cultural din satul Bâlta, importanți cântăreți de muzică populară din Gorj și Mehedinți au urcat pe scenă pentru a îi aduce un omagiu Mariei Apostol. Spectacolul „Cântec pentru Maria Apostol” a fost organizat de adolescentul de 17 ani. Peste o sută de localnici au participat la eveniment.

ionut-parvan-3

IONUT-PARVAN-maria-apostol-1În comuna Runcu, din inițiativa unui elev în vârstă de 17 ani, au avut loc mai multe manifestări dedicate Mariei Apostol, privighetoarea cântecului gorjenesc. În seara zilei de 14 august, pe scena Căminului Cultural din satul Bâlta a avut loc un impresionant spectacol folcloric, în timpul căruia publicul s-a distrat și a încins hore pline de veselie. „Este un omagiu adus Mariei Apostol. A fost o seară frumoasă! Sincer, spre sfârșit, au început să-mi dea lacrimile de fericire văzând că atâtea săptămâni de muncă și de stres au adus rodul lor într-o singură seară! Acum mă simt împlinit față de Maria Apostol. Intrarea a fost cinci lei și pe scenă au urcat: Nina Predescu, Reli Sanda, Mariana Palavu, Ion Drăgan, Lorena Andrei, Angelica Mirea, Mădălina Barbonie, Andreea Andrei, Angelica Mirea, Victor Tița, Ștefan Popescu, Valentina Macarie. De asemenea, invitați mai sunt: Bianca Tivig, Cornelia Orleanu, Vasile Andrei, Luiza Ciudin, Andrada Betej, Cristian Hodoiu, Mara Vătavu, Carlos Borș etc”, a spus Ionuț Pârvan, inițiatorul ideii. Acesta a fost sprijinit de Primăria Runcu, Ion Apostol și Ion Bădică. La biserica din sat a avut loc și o slujbă religioasă de pomenire a Mariei Apostol, iar duminică un alai de tineri, însoțiți de preoți, au mers la mormântul interpretei.

Vrea să devină preot

Ionuț Pârvan este elev la Seminarul Teologic Ortodox din Craiova, în anul IV. Copilul își dorește să devină preot și va urma cursurile Facultății de Teologie din Craiova. „Pentru mine numele Mariei Apostol înseamnă acasă, deoarece ea a fost născută în Runcu, comuna în care locuiesc și eu. Oriunde mă duc, mă laud că din pământul în care am crescut, a răsărit o mare floare a muzicii populare gorjenești. Maria Apostol mai înseamnă o parte din mine, deoarece eu simt că ceva mă leagă de personalitatea dânsei, deși nu știu exact ce este (…) M-am gândit să aducem oamenilor aminte de personalitatea Mariei Apostol printr-un spectacol de zile mari, cum se mai spune pe la noi!”, a afirmat Ionuț Pârvan.

Și el cântă muzică populară

ionut-parvan

De câțiva ani, Ionuț Pârvan a descoperit că are talent și poate să cânte muzică populară. „De mic copil cânt la biserică și multă lume îmi zicea că am voce, așa că încurajat fiind am început să cânt muzică populară. Pentru mine muzica populară înseamnă o alinare a sufletului în momentele grele ale vieții și pe de altă parte mai înseamnă și frumosul lumii acesteia exprimat în cuvinte. Nu am studii muzicale”, spune adolescentul.loading...
Loading...

Citește și

Expoziție de artă japoneză la Muzeul de Artă din Parcul Central

Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu”din Târgu Jiu va organiza, în perioada 21 octombrie – 1 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: