Manţog, despre SITUAŢIA CEO. Ce spune de managerul Boza


Fostul director din minerit și energie spune că „n-a fost corectat nici până astăzi dezastrul lăsat în urmă de Ciurel și Răuț” în privința organizării companiei miniere de la Târgu-Jiu.

Ionel Manțog a făcut, la început de an, o scurtă radiografie a situaţiei actuale a Complexului Energetic Oltenia. Fostul director a taxat modul în care se desfășoară activitatea, în prezent, în companie, dar şi lipsa unor măsuri pe parte minieră. Ionel Manţog s-a întrebat de ce n-a fost făcut public raportul întocmit de consilierul personal al managerului CEO, Ion Rușeț, în urma verificărilor făcute în toamnă, prin carierele miniere.

“Nu se pune problema că se doreşte inchiderea companiei. Rezultatele trebuie să se vadă în buget, e vorba de bani. Banii se fac pe două căi. Prin maximizarea venitului, şi pentru asta ar fi trebuit să ai cărbune la timp, să vinzi pe PZU, şi al doilea lucru, prin minimizarea cheluielilor. Ori, minimizarea cheltuielilor este, în principal, vizată de organizarea societăţii şi a muncii, ori, în materie de organizare a societăţii şi a muncii, dezastrul pe care l-au lăsat Răuţ şi Ciurel după ei nu este corectat nici în prezent, pentru că lumea nu înţelege mecanismele din CEO. Pentru mine, lucrurile sunt clare şi nu are rost să ne mai amăgim. Am auzit, de exemplu, că s-a întocmit un raport de o echipă condusă de Ruşeţ în legătură cu situaţia din cariere. Aţi văzut acel raport. Este un document public, nu trebuie ţinut în sertare la Consiliul de Supraveghere. Eu nu cred că cineva se gândeşte la închiderea companiei şi o să vă spun de ce. Pentru că fără CEO, sistemul energetic naţional se prăbuşeşte. Problema este de pricepere. Referindu-mă doar la partea minieră, eu spun că există o stare de lucru care trebuie analizată şi în interiorul companiei şi de responsabilii din afara companiei. Şi aşa, o să-mi atrag o mulţime de înjurături pe tema asta, că ce mă bag eu, dar cineva trebuie să le-o spună”, a declarat Manţog.

Ce părere are despre Sorin Boza

Despre managerul CE Oltenia, Ionel Manțog spune că Sorin Boza este o persoană bine susținută din afara companiei miniere. Fostul director din minerit şi energie afirmă, însă, că pentru a fi luate măsurile care se impun în unităţile miniere este nevoie de curaj. “Boza are o poziţie destul de puternică, bine susţinută din afara companiei. Nu ar trebui să fie captiv în niciun fel. Problema lui este că a venit din afară. Ar trebui să înveţe şi el. Pentru a aborda fosta CNLO cu niște măsuri active trebuie să ai mult curaj, să fii legat de locul ăsta, să te simți responsabil. Această companie trebuie înţeleasă şi ca istorie”, a conchis Ionel Manţog.

loading...
Loading...

Citește și

Procurorul general al României a cerut instanței interdicție de părăsire a țării pentru Sorina și revizuirea deciziei de încuviințare a adopției fetiței. Judecătorii de la CA Craiova și procuroarea Pițurcă, anchetați de SIIJ!

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), Bogdan …

3 comentarii

 1. Sindicatul Speranta

  Mare adevar ai spus cu cei doi corifei ai dezorganizarii mineritului.

 2. Aceea a fost si va rămâne în mintea angajaților CEO , cea mai neagră perioadă din energo-mineritul oltenesc !
  Probabil că doar închiderea activității , în cariere si termocentrale , ar mai putea doborâ acele recorduri negative de conducere haotică , distructivă si discriminatorie !

  • Vor ramane in istoria energo-mineritului in sensul negativ!
   Oricum in lumea buna,profesionista a mineritului si energiei au locul pe care il merita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: