Marin Condescu nu mai e șef peste Oltenia!

sindicalisti-matasari

Șefii a cinci organizații sindicale din minerit și energie vor fuziona formând un singur sindicat reprezentativ la nivelul Complexului Energetic Oltenia. Este vorba, în primă fază, despre sindicatele din Jilț, Roșiuța, Lupoaia, Craiova I și Craiova II. Ieri, la sediul Sindicatului Mine Energie Jilț (din Mătăsari) a avut loc Consiliul de Coordonare al acestei organizații și, imediat după aceea, semnarea protocolului de înființare a noului sindicat, de către reprezentanții sindicatelor amintite: Adrian Marciuc, Ion Rușeț, Eugen Iovan, Nicolae Bădița, Nelu Roșca și Aurel Nanu Mic – de la sindicatul din cadrul SE Craiova.

ruset-marciuc-matasari

În acest fel, federația lui Condescu rămâne fără aproximativ 12.000 de membri. Cifra a fost estimată de șefii noii organizații sindicale: „Astăzi (ieri, n.red), la acest moment, avem aproape 9.000 de membri, zilele următoare acest nou sindicat va număra 10-12 mii de membri. Lucrurile au fost tranșate, fiecare sindicat ținându-și ședințele de consiliu director și hotărând să meargă în această direcție, după  cum vedeți, îl construim în aceste zile. Toți acești lideri de sindicat prezenți astăzi la Mătăsari au fost mandatați de salariații pe care ei îi reprezintă. Astfel, cele cinci sindicate vor fuziona și vom forma, cu siguranță, sindicatul reprezentativ în CE Oltenia”, a spus Ion Rușeț.

Rămas fără influență

Prin urmare, Marin Condescu nu mai este șef peste minerii și energeticienii din Oltenia, acesta mai având de partea sa doar pe sindicaliștii din „Energia” Rovinari și „Minerul” Rovinari Pinoasa, respectiv organizațiile conduse de Constantin Mitrescu și Marin Golea. Balanța se înclină indiscutabil spre noul sindicat condus de Ion Rușeț și, astfel, în Oltenia, Marin Condescu nemaiavând nicio influență asupra miilor de salariați ai CEO.

Ce au de gând să facă noii lideri

Deși mai durează până când sindicatul va avea o conducere, liderii fiind numiți provizoriu de către comitetele de inițiativă ale organizațiilor, au spus că vor pune în practică exact ce își doresc salariații CE Oltenia: o negociere corectă a contractului colectiv de muncă pe 2015 și mai ales menținerea locurilor de muncă: „Sperăm ca formarea acestui nou sindicat să pună capăt scandalurilor și să aducă drepturi în plus salariaților CE Oltenia, nemulțumiți fiind de cum s-a negociat până acum”, a declarat Adrian Marciuc.

loading...
Loading...

Citește și

„Floricica Dansatoarea” o comite din nou! Pesedistul Pupăzan s-a rebrenduit și o arde pe muzică ușoară de-i sar gumarii din picioare!

Marius Daniel Pupăzan, opțiunea burlescă a PSD pentru Primăria Cîlnic, nu contenește în a se …

3 comentarii

  1. Bai ce usor e sa faci un sindicat ! 9000 , 10.000 , 12.000 …Da fratilor , ce suntem noi , vite ? Ne manati de colo-colo dupa cum vi se scoala …Nu puteti crede ca ne-am mai desteptat ? Atunci sunte-ti mai prosti ca noi si ve-ti avea surprize !

  2. pt Other: nu se vede ca te-ai desteptat.

  3. ce destept esti mai Other ….ti-ai mai schimbat gandirea pana acum aveai treaba cu Cretan si familia..bine ca nu te-ai luat de amanta lui …ca pt aia te depista cine esti si nu se stie ce te astepta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: