sâmbătă , 25 ianuarie 2020 - 3:42

Masă caldă pentru angajații CEO

mineri-cantina

Complexul Energetic Oltenia a făcut toate demersurile necesare pentru achiziţia serviciilor de masă caldă pentru salariaţi. Serviciile de asigurare şi servire a mesei calde au fost oferite şi în anii trecuţi angajaţilor care au dorit acest lucru. Restul minerilor şi energeticienilor au optat pentru bonurile de masă şi au renunţat la masa caldă. În schimb, minerii şi ceilalţi angajaţi din Bazinul Minier Motru au preferat în continuare să servească masa caldă, la locul de muncă, şi nu au optat în majoritate să treacă la tichete de masă, în locul hranei primite la serviciu.

Şi în acest an, Complexul Energetic Oltenia le va oferi salariaţilor din zona Motru servicii de masă caldă. Este vorba în primul rând de minerii şi personalul Unităţii Miniere de Carieră de la Lupoaia şi ortacii de la Unitatea Minieră de Cariere de la Roşiuţa. De asemenea, masă caldă vor mai primi şi angajaţii următoarelor două societăţi: Unitatea de Închidere şi Conservare (UIC) Motru şi Exploatării de Livrări Căi Ferate Uzinale (ELCFU) Motru, două subunităţi din cadrul Complexului Energetic Oltenia.

Preţul cel mai mic

Licitaţia pentru achiziţia contractului public de Servicii de asigurare şi servire masă caldă pentru salariaţii este programată pe 25 martie, în această săptămână. Achiziţia serviciilorde cantină şi a serviciilor de catering va avea în vedere atât preţul oferit, cât şi calitatea hranei pe care o vor primi minerii şi celelalte categorii de personal. „Societatea Complexul Energetic Oltenia SA cu sediul în Târgu Jiu, judeţul Gorj, str. A. I. Cuza, nr. 5, organizează în data de 25.03.2015, ora 10:00, o procedura de achiziţie pentru atribuirea contractului având ca obiect «Servicii de asigurare şi servire masă caldă pentru salariaţii din cadrul U.M.C. Lupoaia, U.M.C. Roşiuţa, U.I.C. Motru şi E.L.C.F.U. Motru». Operatorii economici interesaţi sunt rugaţi să transmită o scrisoare de interes şi să solicite documentaţia de atribuire de la Direcţia Achiziţii – Departamentul Achiziţii Minerit”, potrivit Complexului Energetic Oltenia şi anunţului de achiziţii a serviciilor de furnizare şi servire a mesei calde.

Masă caldă penală

Serviciile de furnizare a mesei calde pentru mineri au generat, în trecut, numeroase controverse. De-a lungul anilor, s-a vehiculat că nu numai angajaţii din minerit au beneficiat de masă la cantinele carierelor, ci şi alte persoane. Pornind de la o verificare a Corpului de Control al Complexului Energetic Oltenia, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj a deschis dosarul „masa caldă”. Ancheta îl vizează chiar pe fostul director al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, Daniel Burlan. În atenţia oamenilor legii a intrat şi Alexandru Ciorecan, fostul administrator al Unităţii Cazare Cantine Motru. Astfel, în perioada ianuarie 2009 – aprilie 2013, la exploatările miniere din subordinea fostei EMC Motru au fost decontate în plus circa peste 180.000 de porții de mâncare firmei Cazare Cantine Motru, patronată de Alexandru Ciorecan. Polițiștii Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul IPJ Gorj îi acuză pe Daniel Burlan şi pe Alexandru Ciorecan, reţinuţi la un moment dat, de săvârșirea infracțiunii de delapidare. În fapt, din cercetări, a reieșit că, în perioada ianuarie 2009-aprilie 2013, Daniel Burlan ar fi dispus folosirea fondurilor destinate achitării meselor personalului angajat, pentru decontare ilegală către un prestator de serviciu a meselor servite de sportivi din cadrul unui club sportiv din Motru. Este vorba de Clubul Minerul Motru. Totodată, Alexandrul Ciorecan, administratorul Unităţii Cazare Cantine Motru, ar fi solicitat întocmirea unor procese verbale de recepție în care erau cuprinse respectivele mese servite, cumulat cu porțiile personalului angajat, deși cunoștea caracterul ilegal al celor prezentate, neexistând comenzi legale de masă. În acest fel ar fi fost creat un prejudiciu de peste 2,8 milioane lei. Cele mai multe decontări fictive au vizat chiar UMC Lupoaia, UMC Roşiuţa şi Mina Motru. Între cei vizaţi de ancheta din dosarul „masa caldă” se mai află Ion Ghiga, Vasile Crețan şi Vasile Râbu. O parte a suspecţilor au avut şi averea sub sechestru, în vederea recuperării prejudiciului.

loading...
Loading...

Citește și

Pensiunea mezinului primarului de Bustuchin, invizibilă de aproape 12 ani! Terenul concesionat din 2008, închiriat la firme private

Un consilier local liberal din Bustuchin lansează acuzații grave la adresa primarului comunei, Ion Ciocea, …

Un comentariu

  1. UIC au cerut tichete de masa,de ce nu li s-au dat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.