Maserati-ul fraților Popescu se vinde pentru 180.000 euro! Proprietățile din Târgu-Jiu, deja ipotecate la bancă


Lichidatorul judiciar al firmei Maserati SRL din Târgu-Jiu, deținută de către liderul ALDE Gorj, Dian Popescu, și de fratele acestuia, Titus Gabriel Popescu, societate aflată în insolvență din 2014, a ajuns să scoată acum la vânzare proprietățile SRL-ului din municipiu. În baza unei sentințe a Tribunalului Gorj, date luna trecută, lichidatorul anunţa scoaterea la vânzare prin licitaţie publică, în bloc, a bunurilor firmei. Licitația va avea loc luna viitoare, iar la mezat sunt puse un teren intravilan de aproape 4000 de mp, împreună cu sediul administrativ și un atelier al societății, prețul de pornire fiind 180.000 euro. Se mai vinde, de asemenea, un al doilea teren, toate bunurile fiind însă ipotecate la bancă.

Dian și Gabriel Popescu nu au mai reușit să repună pe banda de mers firma Maserati SRL, prin intermediul căreia primul și-a făcut intrarea în politică iar al doilea, în rândul persoanelor cu putere financiară din județul Gorj. După implicarea ambilor într-un dosar de corupție, frații fiind reținuți pentru 24 de ore pe timpul cercetărilor penale, firma, acuzată că a încasat ilegal 154.000 de lei de la Primăria Peștișani, nu și-a mai revenit iar în 2014 a intrat în insolvență, având debite de 5,4 milioane de lei, la aceea vreme. Banii erau datorați la diverși creditori dar și la cei 50 de salariați ai societății de atunci. 2,2 milioane din datorie trebuiau plătite la Finanțele Gorj, Dian Popescu, senator din 2012, nesinchisindu-se să achite acest tip de datorii la bugetul de stat.

Patru ani, în jos

Din 2014 până în 2018, Maserati nu și-a recuperat pierderile, mai ales că a fost obligată să realizeze o parte din arena comunei Peștișani, imposibil de folosit și astăzi în localitate. Drept urmare, lichidatorul Feaconstruct IPURL, a cerut instanței dreptul de a scoate la vânzare bunurile firmei din Târgu-Jiu. De altfel, Maserati deținea în 2014, în Jupânești, un teren de 8000 mp, o stație de betoane mobilă cotată la 33.000 de lei, autoutilitare și autoturisme printre care și două mașini de lux, marca Jaguar. La Țicleni, firma mai deținea aproape peste 4700 de mp de teren intravilan, și un al doilea de 5000 de mp extravilan și baza de recuperare din localitate. La Târgu-Jiu firma deținea două terenuri, clădirea folosită pe post de sediu dar și un atelier. Doar proprietățile din Târgu-Jiu sunt scoase acum la licitație, potrivit sentinței Tribunalului Gorj din 26 aprilie 2018, și asta pe data de 7 iunie la orele 12.00.
Lichidatorul vinde, mai exact, ”un teren intravilan situat în Tg. Jiu, str. 23 August, nr 150, în suprafaţă de 3.847 mp împreună cu construcţia C1- sediu administrativ cu suprafaţă construită la sol de 133,15 mp și construcţia C2- atelier de reparaţii cu suprafaţa construită la sol de 460,80 mp, (…)sediu administrativ respectiv 35342-C2 – atelier de reparaţii. 180.000 euro (echivalentul în lei la data vânzări). 2. Teren intravilan situat in Tg Jiu, strada 23 August , nr 150, în suprafaţa de 2.812 mp, înscris in CF 35171 a municipiului Tg Jiu, având numărul cadastral 35171. Bunurile respective sunt ipotecate în favoare RAIFFEISEN BANK SA, respectivele bunuri urmând a fi vândut liber de sarcini conform art. 53 din legea 85/2006”. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare luna viitoare au avut obligaţia, sub sancţiunea decăderi, să facă dovada acestui fapt până la data de 30.05.2018, ora 16 la sediul lichidatorului. Pentru cumpăra bunurile Maserati, la licitație poate participa orice persoană fizică sau juridică care depune până cel târziu la data de 6.06.2018, ora 16.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Tg. Jiu, cererea de participare la licitaţie și dovada achitării caietului de sarcini.

Maserati le-a adus condamnarea
În mai 2016, magistrații de la Curtea Supremă l-au condamnat pe Dian Popescu și pe fratele acestuia într-un dosar în care senatorul liberal și Gabriel Popescu au fost acuzați de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, după ce că firma sa ar fi încasat ilegal 154.000 de lei de la Primăria Peştişani, judeţul Gorj, pentru lucrări care nu au fost executate. De asemenea, Curtea Supremă a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei pentru ambii, pe un termen de încercare de doi ani şi cinci luni.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

2 comentarii

  1. Asa bun administrator al bunurilor proprii a fost dom’ senator ? Pai daca de averea sa nu a fost in stare cum poate administra colosul CEO din patrimoniul ministerului economiei ? Aveti grija ca dom senator ar putea vinde intr o noapte si tigla de pe sediul ministerului . Sau excavatoarele CEO la fier vechi . Eu zâc ( vorba lu’ dom’ senator nea’ Florin )sa stati cu ochii pe el .

  2. Bagabontul asta betivan,din prisma de presedinte de partid al ALDE Gorj,nu a obtinut nimic prin alianta cu PSD,in toata tara ALDE a mai obtinut unele posturi prin negociere,numai aici la Gorj nimic!mai mult ca sigur betivanul asta a negociat numai pentru el,lucrari pe la centura cu mafiotii italieni,i-a mai dat nea Glicemie ceva firimituri,mai ciugoale de pe vicele Muja cate ceva,dar oamenii si-au dat seama de caracterul lui infect si au parasit masiv partidul.Daca senatorul Iriza nu preia partidul,se alege praful de el!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.