Mașini de pompieri reșapate, made in Germania, aduse la Cariera Lupoaia pentru transport de marfă și de persoane!


În locul a două remorchere private care s-au stricat, mașinile fiind folosit pentru transportul tuburilor de oxigen, de acetilenă, a sculelor, butoaielor de vaselină utilizate în producție de către mineri, dar și a angajaților, tractând după ele remorci și grupuri de sudură, în Cariera Lupoaia au fost aduse, la început de an, două mașini arătoase, dar mai mai puțin folositoare. Mașinile nemțești sunt, de fapt, unele de pompieri, spun angajații carierei, în care spațiul de depozitare pentru materialele necesare în carieră nu există. În interiorul acestora există, în schimb, un rezorvor de apă și compartimente pentru depozitarea furtunurilor de pompieri. Aceste mașini nu pot tracta remorci ori grupuri de sudură.

În Cariera Lupoaia, pentru uzul salariaților s-au adus miercuri două mașini care au înlocuit, de fapt, două remorchere private stricate. În schimbul mașinilor bune pentru activitatea minieră s-au adus însă cele două mașini de pompieri, cumpărate la mâna a doua din străinătate, care nu sunt însă pretabile drumurilor proaste din carieră. Mașinile roșii, deși sunt închiriate la același preț cu remorcherele vechi, au roțile mai mici, tracțiune 4×4 în loc de 6×6, spațiu de depozitare foarte mic sau deloc și spațiu generos pentru pasageri.
Ieri, mașinile roșii au fost ținute de expoziție în carieră, dar astăzi nu se știe dacă vor trece testul drumului spre utilajele miniere, pe care abia intrau vechile remorchere.
„Mașinile acestea seamănă oarecum cu altele scoase, anul trecut, din unitate pe motiv de ineficiență, dar cu toate acestea sunt la dispoziția Carierei Lupoaia. Vom vedea dacă acestea vor ajunge joi la destinație, adică la excavatoare. Nu înțelegem de ce se acceptă astfel de experimente pentru carierele miniere care nu se pretează cu specificul zonei și de ce sunt plătite la aceeași categorie cu remorcherele care sunt, în schimb, fezabile pentru drumurile din unitate, și pe ploaie și pe zăpadă,, ,a declarat, ieri, unul dintre salariații subunității CEO.
Sindicaliști din unitate au anunțat deja la EMC Motru că nu sunt de acord cu aceste mașini, pe motiv că acestea nu vor ajunge niciodată la excavatoare.

loading...
Loading...

Citește și

Peste 5,8 miliarde de lei vechi, prejudiciu la o PRIMĂRIE din Gorj! Edilul s-a pontat la serviciu deși era în vacanță în Israel!

Camera de Conturi Gorj a transmis la începutul acestei luni Consiliului Local Țicleni raportul de …

Un comentariu

  1. Parcă la Cariera Lupoaia era un lider de mare sindicat, unul de-i ziceau oamenii Banană.Mai exista?S-a dat la fund? S-ar fi dat alții la al lui? Cine are vești?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: