Mașini și utilaje, utilizate de Collini Lavori la lucrările pentru centura municipiului, scoase la vânzare de bancă!


Banca Transilvania vinde mai multe mașini și utilaje ale Maserati Construct SRL, care au prestat pentru firma italiană Collini Lavori, societatea care a realizat mai puțin de jumătate din lucrările la centura municipiului Târgu-Jiu. Pe site-ul băncii respective, un singur autotractor, de exemplu, se vinde cu 70.000 de lei fără TVA, în timp ce două excavatoare au prețuri de 76.000 respectiv 93.000 de lei, în funcție de vechime și starea acestora.

Compania italiană Collini Lavori a câştigat, în octombrie 2013, în instanţă dreptul de a putea semna contractul pentru construirea centurii ocolitoare a municipiului Târgu-Jiu. Instanţa a decis atunci să menţină rezultatul procedurii de atribuire a contractului de construcţie a variantei ocolitoare a oraşului, după ce fusese contestat la CNSC. Decizia instanţei a fost definitivă. Casa de avocatură de business Boştină şi Asociaţii, acceași care a fost implicată ulterior într-un scandal penal cu CE Oltenia, a asigurat asistenţă şi reprezentare juridică societăţii Collini Lavori în cadrul plângerii formulate împotriva deciziei CNSC prin care fuseseră admise contestaţiile formulate de companiile Copisa Constructora Pirenaica SA şi de SC Secol Societa Edile Construzione Lavori SpA, împotriva rezultatului procedurii de licitaţie deschisă pentru atribuirea contractului de lucrări „Construcţia variantei de ocolire Târgu-Jiu”, organizată de CNADNR, în cadrul căreia oferta companiei Collini Lavori fusese declarată câştigătoare.
Curtea de Apel Bucureşti, secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, a decis pe 31 octombrie 2013 să menţină rezultatul procedurii de atribuire a contractului nr. 18A/1026/16.07.2013 şi actele subsecvente prin care compania Collini Lavori fusese declarată câştigătoare a licitaţiei privind construcţia centurii ocolitoare a municipiului Târgu-Jiu.

S-au stopat lucrările, utilajele la vânzare

După tot acest efort al firmei italiene, aceasta ajunge să presteze o parte din lucrare cu Maserati Construct. De altfel, utilajele firmei insolvente acum, au lucrat, până acum un an când investiția a fost oprită, la realizarea centurii ocolitoare a municipiului, sub sigla Collini.
O parte a utilajelor respective a ajuns însă să fie vânduta de bancă, pe site-ul acesteia figurând, cu fotografii, utilajele în cauză, indicații despre starea lor tehnică și prețul de vânzare. Oprirea lucrărilor la centură a adus astfel deservicii financiare nu numai firmei italiene ci și societățiilor care au prestat sub sigla Collini.

loading...
Loading...

Citește și

Senatorul Iriza și-a tras limuzină de 70.000 de euro! Nume important din PSD, împrumutat de parlamentarul gorjean! Iată ce pensie și indemnizație încasează lunar!

Averea senatorului Scarlat Iriza a crescut considerabil, în cel de-al treilea an de mandat, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: