duminică , 8 decembrie 2019 - 14:57

Măsură disperată la Jilţ Nord şi Jilţ Sud! Îi privește pe toți salariații

cariera-jilt

Unităţile Miniere de Carieră Jilţ Nord şi Jilţ Sud vor funcţiona după un program special pentru a nu se închide din cauza lipsei exproprierilor. Administraţia Complexului Energetic Oltenia, prin Divizia Minieră, a solicitat conducerilor celor două subunităţi miniere să întocmească un program de lucru pentru următoarele trei luni, în aşa fel încât să nu fie stopată activitatea.

Directorii celor două cariere miniere au mari probleme cu asigurarea fronturilor de lucru pentru excavatoare, având în vedere blocarea programelor de exproprieri existente la nivelul unităţilor amintite. În lipsa Legii 255, care ar facilita misiunea administraţiei în ceea ce priveşte programul de exproprieri şi asigurarea de noi fronturi de lucru, minerii din Jilţ au mari probleme în ceea ce priveşte extracţia cărbunelui folosit la grupurile energetice pentru obţinerea energiei electrice.

Program pentru a nu se intra în şomaj tehnic

Potrivit lui Cosmin Popescu, consilier în cadrul Complexului Energetic Oltenia, cei doi directori vor trebui să prezinte programul de lucru la nivelul perimetrelor realizat în aşa fel încât să nu se producă sincope în funcţionarea excavatoarelor şi a activităţii de extracţie a lignitului. Programul trebuie realizat pentru lunile octombrie, noiembrie şi decembrie şi transmis Diviziei Miniere: „A fost luată preventiv această măsură şi cei doi directori, acolo s-a produs o rocadă, dar cunosc bine zonele, trebuie să prezinte un program de lucru pe cele trei luni rămase până la sfârşitul anului. Este vorba de octombrie, noiembrie şi decembrie. Nu putem să aşteptăm până când va fi aprobată Legea 255 şi este o măsură de precauţie. Din estimările pe care le putem face acum, un program bun pentru cele două cariere va face ca activitatea să nu se întrerupă la Jilţ Sud şi mai ales la Jilţ Nord, unde sunt mai multe probleme. Se vor derula activităţile în aşa fel încât să nu se întrerupă programul şi să ajungem la şomaj tehnic. Nu cred că îşi doreşte cineva aşa ceva. Nici administraţia şi nici salariaţii de acolo. Este nevoie de cărbune pentru grupurile energetice şi producţia de la Jilţ contează zi de zi în activitatea grupurilor energetice”, a declarat Cosmin Popescu, în prezent consilier în cadrul Complexului Energetic Oltenia.

Legea 255, la Ministerul Justiţiei

Potrivit lui Cosmin Popescu, aprobarea de către Guvern a legii 255 va debloca situaţia programului de exproprieri de la nivelul Complexului Energetic Oltenia: „Din câte ştiu, legea este la Ministerul Justiţiei pentru avizul cel mai important. Dacă va trece şi de acest minister atunci va fi probabil aprobată. Vom avea multe lucruri rezolvate în momentul în care Legea va fi aprobată şi vom putea trece la exproprieri. În momentul de faţă negocierile sunt greoaie. Sunt şi proprietari care sunt rezonabili şi care înţeleg, dar sunt şi cei care au pretenţii exagerate şi se ajunge la blocarea discuţiilor. Prin aprobarea legii lucrurile vor fi clare pentru toată lumea”, a mai spus Cosmin Popescu.

loading...
Loading...

Citește și

Iată noua conducere a Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu! Cine ocupă funcțiile de director medical și director de îngrijiri

Medicul Nicoleta Simona Coleașă și asistentul medical Claudia Elena Motea a fost desemnate în funcțiile …

Un comentariu

  1. cosmin popescu a ajuns sa consilieze ce? ca habar n-are ce-i cu el ?l-a sacrificat un fost detinut da’ a avut noroc….
    din ce povestiri stie el situatia jiltului? cautati si voi un om (personaj) cat de cat credibil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: