Măsurătorile pentru poluarea din ELCFU și de la termocentrale, suportate de CE Oltenia!


În ELCFU, dar și în termocentralele Complexului Energetic Oltenia, ar urma să se realizeze, de către firme specializate, noi măsurători a nivelului de poluare din aceste unități aparținând companiei. Costurile acestor măsurători ar urma să fie suportate de societate, iar rezultatelor vor fi folosite pentru a ajuta salariații la stabilirea grupelor de muncă. Știut este faptul că în mai multe unități ale CEO sunt diferențe la grupele de muncă, pe aceeași profesie.

Salariații de la ELCFU au grupe diferite de muncă, deși angajații practică aceași meserie. Mai exact, la Ișalnița, angajații ELCFU au grupă specială de muncă, cei de la Motru au condiții deosebite de muncă, iar cei de la Husnicioara și Turceni, condiții normale.
Măsurătorile pe vibrații, praf, zgomot, într-un cuvânt pe poluarea de la locurile de muncă din ELCFU, vor putea clarifica această situație, cum se va clarifica și situația cu grupele de muncă din termocentrale.
În termocentrale sunt categorii de personal care muncesc la fel ca și minerii din cariere. Este vorba despre cei care lucrează pe benzile transportoare, care încarcă și descarcă cărbune sau care lucrează pe aceleași utilaje. Acești lucrători, în ciuda similitudinilor, au condiții de muncă care îi dezavantajează.
În atare condiții o calrificare în acest sens este necesară, iar administrația CEO a fost de acord să plătească aceste noi măsurători și chiar să selecteze firme specializate la acest capitol. Ultimele măsurători ale poluării s-au făcut anul trecut, dar de fiecare dată, partenerii sociali au comentat că acestea nu ar fi fost corecte. Asta deoarece în anumite cariere, poluarea era extrem de redusă în documente și ridicată în fapt.

loading...
Loading...

Citește și

DRAMA MICUȚEI SORINA, fetița de numai 8 ani, luată de la familia care a crescut-o și dată spre adopție în SUA, a scos în stradă peste 300 de persoane! Autoritățile statului, IMPASIBILE!

Peste 300 de persoane au protestat, duminică, la Baia de Aramă, empatizând cu familia Șărămăt, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: