Măsuri de ordine publică puse în aplicație de jandarmii gorjeni, de sărbătoarea Botezul Domnului – Boboteaza

Aproximativ 50 de jandarmi din cadrul structurilor de ordine publică din municipiile Târgu Jiu, Motru și din localitățile Târgu-Cărbuneşti, Rovinari, Tismana, Bumbești-Jiu și Novaci, sunt planificați în misiuni și asigura măsurile de ordine publică pe timpul desfăşurării manifestărilor religioase prilejuite de sărbătoarea Botezul Domnului – Boboteaza.

Măsurile de ordine publică sunt asigurate la Mănăstirile Tismana, Lainici, Polovragi şi Cămărăşească, Catedrala ortodoxă Rovinari și la bisericile ,,Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și „Sfinții Voievozi Constantin Brâncoveanu și Fiii” din municipiul Târgu Jiu, unde se preconizează participarea unui număr mare de credincioşi.
Jandarmii planificați în misiuni sunt prezenți în zona mănăstirilor și bisericilor unde se oficiază slujbe religioase, precum și se sfinţeşte şi distribuie apă cu prilejul Bobotezei.
Au fost realizate dispozitive specifice pentru protecția participanților, se va acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale care ar putea tulbura ordinea și siguranța publică iar cetăţenii vor fi îndrumaţi către culoarele de acces create pentru distribuirea apei sfinte.
Recomandăm persoanelor care participă la procesiunile religioase prilejuite de sărbătorirea Bobotezei, să manifeste calm și înțelegere, să adopte un comportament civilizat astfel încât să nu se producă aglomerări mari de persoane și să respecte indicațiile oferite pentru buna desfășurare a acestei activități.

loading...
Loading...

Citește și

Luat cu ambulanta de langa banda de carbune din cariera Poiana!

Un cioban fost găsit căzut, vineri dimineata, lângă benzile transportoare de cărbune, in cariera Poiana, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.