MĂSURI de REDUCERE a cheltuielilor la o PRIMĂRIE din Gorj


Edilul comunei Stăneşti a renunțat să mai realizeze investițiile cu bani din bugetul local pe care și le-a propus la început de an.

Ștefan Blideanu spune că, din cauza problemelor financiare, nu va mai asfalta mai multe porțiuni de drum comunal. Potrivit edilului, în comuna Stănești, sunt 5 sate care nu beneficiază de asfalt. În plus, Blideanu a declarat că nu are bani nici pentru realizarea unei clădiri noi în care să fie montate centralele termice pentru o școală. “Noi avem veniturile mici. Nu am petrol, gaze, cărbune, termocentrale. Suntem defavorizați față de alte localități. Noi avem sume destul de mici încasate și e foarte greu. La început de an, când s-au stabilit sumele din partea Consiliului Județean, am primit cel mai puțin. E foarte greu. Ne descurcăm greu și aveam niște investiții pe buget local. Nu le mai putem face. Am luat măsuri de reducere a cheltuielilor. Programasem să termin asfaltarea pe DC 1 Stănești – Linia Mică, mai era o porțiune, voiam să asfaltez iar niște porțiuni de drumuri. Pe AFIR nu am avut punctaj, pe PNDL nu mi s-au aprobat și aș fi vrut să încep o asfaltare în satele unde nu este asfalt. Eu am cinci sate neasfaltate deloc. Am achiziționat centrale și calorifere, pe PNDL 2, la o școală și clădirea de centrală trebuie s-o fac cu forțe proprii. E foarte greu de făcut fără bani”, a declarat primarul comunei Stăneşti. Ștefan Blideanu susţine că nu mai are probleme ca-n anii trecuți cu asigurarea salariilor angajaților primăriei. Edilul spune că și-a luat măsuri din timp și nu a mai făcut datorii care să creeze probleme mari bugetului local.

loading...
Loading...

Citește și

Filtru auto, la ieșirea din Gorj spre Hunedoara!

Autorităţile din judeţul Hunedoara au luat mai multe măsuri pentru prevenirea răspândirii pestei porcine africane, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.