Materie nouă pentru elevi


Materie nouă pentru elevi începând cu anul școlar 2021-2022, școlarii vor avea ore de educație rutieră la școală, potrivit unui proiect adoptat tacit de Camera Deputaților și pus recent și în dezbaterea senatorilor.

Parlamentarii sunt de părere că singura soluție de a reduce victimele accidentelor rutiere este educația timpurie. Mai exact, proiectul de lege prevede ca până la sfârșitul anului 2020, Ministerul Educației, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne să elaboreze o strategie privind educația pentru prevenția rutieră a elevilor.

„Riscul de producere a unui accident în zonă școlilor crește și este asociat și cauzei de neacordare prioritate copiilor angajați în traversarea drumului la trecerile pentru pietoni. În acest caz, sancționarea șoferilor și semnalizarea corespunzătoare a drumurilor publice nu sunt măsuri suficiente. Copiii trebuie să fie educați în sensul prevenției unor astfel de accidente. În jumătate dintre accidentele rutiere sunt implicați pietoni”, este prezentat în expunerea de motive.

Strategia trebuie să fie transpusă în planurile-cadru de învățământ începând cu anul școlar 2021-2022.Cursurile vor fi organizate în școală la diverse intervale, de exemplu bilunar sau semestrial. Apoi, fiecare școală va putea să decidă, la propunerea consiliului profesoral, ca aceste cursuri să se țină la intervale mai scurte, inclusiv săptămânal. Proiectul de lege să treacă și de Senat și să fie publicat în Monitorul Oficial.

loading...
Loading...

Citește și

CANDIDEAZĂ la ȘEFIA CJ? Ce spune LIDERUL PNL Gorj

Dan Vîlceanu anunță că nu-și dorește funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj, deși se …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.