Mausoleul Ecaterinei Teodoroiu va fi restaurat cu bani europeni

mausoleu

Primăria Târgu Jiu a demarat un proiect pentru restaurarea Mausoleului Ecaterinei Teodoroiu, situat în Piaţa Prefecturii. În acest loc se află rămăşiţele eroinei.

Reprezentanţii primăriei vor să restaureze mausoleul din Piaţa Prefecturii, cu bani europeni. Aceștia au şi realizat proiectul, urmând ca acesta să fie reactualizat, iar anul viitor monumentul să fie restaurat. În acest an se împlinesc 80 de ani de la inaugurarea mausoleului. „Primăria Târgu Jiu a realizat un proiect pentru restaurarea Mausoleului Ecaterina Teodoroiu din centrul oraşului. Urmează o reactualizare a acestuia, în funcţie de realizările şi cerinţele pe care ghidul pe programul operaţional axa 5-1 le solicită. Dorim să ducem bani pentru restaurarea acestui mausoleu din fonduri europene, pe axa 5-1. Asta înseamnă că anul viitor avem toate speranţele ca acest monument va fi restaurat şi să nu se mai umble la el decât după zeci de ani. Materialul rămâne acelaşi. Piatra va fi curăţată, întărită. Vrem să facem acest lucru, mai ales că în acest an, pe 8 septembrie se împlinesc 80 de ani de la inugurarea mausoleului”, a declarat viceprimarul Adrian Tudor.

loading...
Loading...

Citește și

Cum să îți depozitezi corect pantofii

Chiar dacă suntem chiar în mijlocul sezonului rece, perioadă în care de regulă încălțăm doar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.