Mecanicii ELCFU de la Turceni lucrează la temperaturi insuportabile! Peste 60 de grade în cabinele locomotivelor lăsate fără aer de condiționat


Condițiile în care lucrează mecanicii ELCFU Turceni, și nu numai ei, sunt extreme, în aceste zile toride, lucrătorii fiind nevoiți să suporte temperaturi extrem de ridicate, în timp ce instalațiile de aer condiționat pe aceste locomotive nu mai funcționează de 6 ani de zile. În ultimii ani, trei angajați ai ELCFU Turceni au decedat la locul de muncă, ultimul acum doi ani. Este vorba despre Petre Tauru-45 de ani, Badiu Emil Pană-45 de ani și Dan Catană-50, ultimul decedat în 2017 urmare a condițiilor de muncă precare și a stresului de la locul de muncă. Preț Aurel, șeful de Secție de ELCFU Turceni, nu mișcă un deget pentru proprii subordonați care, ieri, au fost la un pas de sufocare în timp ce conduceau locomotivele care tractau vagoanele cu cărbune către termocentrală.

Fără apă, fără aer condiționat și fără grupă de muncă. Așa lucrează de ani buni, ca niște sclavi, salariați ai ELCFU Secția Turceni, având la cârmă un șef care se dă peste cap să întindă mese când superiorii îi vin în vizită la locul de muncă. Supranumit, Perț ,,maestru de ceremonii,, , șeful de la Turceni și-a tratat ieri cu spatele mecanicii care fierbeau la propriu în cabinele locomotivelor care transportau cărbunele Spre SE Turceni. O spun chiar salariații care s-au plâns că este insuportabil să lucreze la temperaturile ridicate înregistrare în ultimele zile, fără minimul de condiții pe care angajatorul ar trebui să îl asigure conform CCM.
În cabine nu există aer condiționat, ci doar zgomot, căldură insuportabilă și vibrații. Atenția mecanicilor trebuie să fie în atare condiții maximă pentru că liniile de cale ferată sun uzate, nereparate iar în zonă au avut loc deraieri și accidente de muncă.
În favoarea lucrătorilor a intervenit doar un sindicat care a trimis o adresă către Ministerul Muncii, CEO și ITM Gorj pentru a interveni în regim de urgență la ELCFU.

loading...
Loading...

Citește și

Iată cine sunt cele trei persoane susținute de liberali pentru postul de subprefect de Gorj!

Guvernul a decis în ședința de marți, 10 decembrie a.c., schimbarea din funcția de subprefect …

Un comentariu

  1. Are aere Doru Motorina e suficient!😁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: