sâmbătă , 18 ianuarie 2020 - 17:04

Medici noi la Spitalul din Rovinari


Noi medici specialiști în pediatrie-neonatologie și obstetrică-ginecologie activează începând de ieri, la Spitalul ” Sfântul Stefan” din Rovinari.

Astfel, femeile care vor deveni mămici în perioada următoare, îi pot aduce pe lume pe cei mici la unitatea medicală din Rovinari. Medicul Gherghinoiu Radu, va asigura monitorizarea sarcinii începând cu prima vizită medicală a viitoarei mămici, va stabili dacă gravida suferă de afecțiuni ce îi pot pune viața în pericol, va asigura asistența la naștere și monitorizarea nou-născutului.
De asemenea, Sectia Ginecologie a fost modernizată recent și dotată cu aparatură performantă, iar medicul Carmen Bărbulescu, specialist în Obstetrică-Ginecologie va depista afecțiunile ginecologice și va prescrie tratamentul adecvat.
De amintit este și faptul că, la sfârșitul lunii ianuarie, a fost aprobată acordarea unui stimulet financiar pentru mamici, în cuantum de 1500 de lei pentru primul copil și câte 1000 de lei pentru ceilalți copii pe care îi vor aduce pe lume, conform H.C.L. nr. 16/2019. Beneficiarii sunt nou-născuții care au cel putin un părinte cu domiciliul stabil de minimum 5 ani pe raza Orașului Rovinari.
Stimulentul financiar se acordă o singură dată pentru fiecare nou-născut, pe baza de cerere și documente justificative, dosarul urmând a fi depus la Compartimentul Alocații și Subvenții din cadrul Serviciului Public de Asistență Socială, în cel mult două luni de la naștere.
Scopul acestei Hotărâri a Consiliului Local este acela de a încuraja creșterea natalității și de a sprijini familiile în acoperirea cheltuielilor pe care le au odată cu venirea pe lume a unui nou-născut.

loading...
Loading...

Citește și

Control al Direcției Publice la o primărie din Gorj! Edilul a cerut verificarea, supărat pe asistenții comunitari

Un control amplu s-a desfășurat ieri la Primăria Albeni, câțiva reprezentanți ai Direcției de Sănătate …

Un comentariu

  1. Bai esti prost?…Bai esti nebun?….dar foto cu parintii copiilor morti din cauza incompetentei doctorilor Primarul Iepurila nu a facut?!…apropo cica a murit iarasi un copil nou nascut…chiar si asa…de ce nu se spune si gradul de incompetenta la care a ajuns acest spital?….AAAAA stiu …da prost in mandaatul lui Iepurila…nasol…Bai esti prost?…Bai esti nebun?….chiar si asa…alegerile vin…dar poate si oamenii din Rovinari isi merita soarta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.