sâmbătă , 14 decembrie 2019 - 9:35

Medinţu: CEO funcţionează cu şase grupuri energetice

aurel-medintu-

Complexul Energetic Oltenia a pus ieri în funcţiune al şaselea grup energetic. La solicitarea Dispeceratului Energetic Naţional, Divizia Energetic din cadrul Complexului Energetic Oltenia a mai pus în fruncţiune un grup energetic, în cadrul Sucursalei Electrocentrale de la Turceni. Astfel, potrivit lui Aurel Medinţu, directorul Diviziei Energetic, din cadrul CEO, compania funcţionează de luni, de la ora 15.00, cu un total de 6 grupuri energetice.

Este vorba de jumătate din grupurile energetice disponibile la nivelul sucursalelor electrocentrale de la Rovinari, Turceni, Craiova şi Işalniţa. În prezent sunt în funcţiune cinci blocuri energetice mari şi unul mic în judeţul Dolj. Şeful Diviziei Energetice a mai declarat că termocentralele din cadrul Complexului Energetic Oltenia prin cele şase grupuri energetice puse în funcţiune produc o cantitate medie de energie electrică de 1470 de megavaţi şi livrează în Sistemul Energetic Naţional o cantitate medie de 1.340 de megavaţi.

Cum se stă cu depozitele de cărbune

Aurel Medinţu a declarat că, în momentul de faţă, depozitele de cărbune existente la nivelul sucursalelor electrocentrale, respectiv la nivelul Sucursalei Divizia Minieră, asigură necesarul pentru funcţionarea în condiţii normale. La nivelul Complexului Energetic Oltenia, în toate depozitele este disponibilă cantitatea cumulată de peste 1,2 milioane de tone de cărbune. Jumătate din cantitate se află la cele patru sucursale electrocentrale şi jumătate la depozitele Sucursalei Divizia Minieră: „Situaţia exactă a depozitelor de cărbune este următoarea: la Sucursala Electrocentrale Rovinari – 190.000 de tone, la Sucursala Electrocentrale de la Turceni 240.000 de tone, la Sucursala Electrocentrale Craiova 104.000 de tone şi la Sucursala Electrocentrale de la Işalniţa 100.000 de tone. De asemenea, la nivelul Sucursalei Divizia Energetică este disponibilă o cantitate de 600.000 de tone”, a menţionat Aurel Medinţu, şeful Diviziei energetice din cadrul Complexului Energetic Oltenia.

loading...
Loading...

Citește și

Iată ce spune deputatul Vîlceanu despre cei doi afaceriști propuși pentru Consiliul de Supraveghere al CEO: Sunt extrem de inteligenți și adaptați la ce înseamnă economie!

Răzvan Alex Ionescu și Iulian Vasile Popescu sunt doi târgujieni susținuți de PNL Gorj pentru …

2 comentarii

  1. Asta e un articol laudator la adresa ceo. De ce nu e scris de mihaela horvath? Ea se ocupa cu asa ceva (inclusiv politic). Sa nu se mai repete.

  2. …relo, culca -te!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: