sâmbătă , 14 decembrie 2019 - 9:30

Medinţu: Dacă nu funcţionăm o zi, paguba care se înregistrează este de 7 milioane de lei!

aurel-medintu-

Liderii sindicali care fac parte din comisia de negociere a noului contract colectiv de muncă cer, în continuare, majorări salariale în CEO, chiar dacă managerul companiei a declarat că nu se vor mări lefurile.

Azi, au loc, la Rovinari, primele negocieri ale contractului colectiv de muncă pe anul 2015 între sindicatele din minerit şi energie şi administraţia Complexului Energetic Oltenia, asta după ce, săptămâna trecută, s-au format comisiile de negociere, cea a liderilor sindicali şi cea a conducerii Complexului Oltenia. Vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Constantin Mitrescu, vrea ca la această întâlnire şefii CEO să pună pe masă datele economice ale companiei pentru a vedea care este situaţia financiară. Sindicalistul de la Rovinari vrea să solicite mai marilor Complexului Oltenia majorarea salariilor cu rata inflaţiei corelată cu productivitatea muncii. În caz contrar, ameninţă cu întreruperea negocierilor pentru CCM şi declanşarea conflictului de muncă.

Şi Federaţia Energetica vrea salarii mai mari

Din comisia de negociere pentru contractul de muncă al salariaţilor CEO pe anul 2015 face parte şi preşedintele Federaţiei Energetica. Ion Pisc Scrădeanu vrea ca administraţia să păstreze intacte drepturile angajaţilor pe care le-au avut în 2014, în plus solicită şi majorări salariale. “Vrem să ne fie pus la dispoziţie proiectul de buget de venituri şi cheltuieli, întocmit de conducerea companiei, chiar dacă n-a fost încă aprobat de guvern. Vrem conservarea drepturilor de până acum şi mărirea lefurilor cu rata inflaţiei” , a precizat Ion Pisc Scrădeanu.

„Un protest sindical, cu încetarea lucrului, poate fi un adevărat dezastru”

Directorul Diviziei Energie din cadrul Complexului Oltenia le transmite liderilor sindicali că bugetul de venituri şi cheltuieli le va fi prezentat după ce va fi întocmit. Aurel Medinţu trage un semnal de alarmă. Eventuale proteste ale minerilor şi energeticienilor care ar afecta procesul de producţie pe o perioadă mai lungă de timp ar putea duce la pierderea locurilor de muncă ale salariaţilor. “Dacă nu funcţionăm o zi, paguba care se înregistrează este foarte mare, de şapte milioane de lei. În zece zile, ar fi de şaizeci de milioane, adică avansul pentru lucrători.  Un protest sindical, cu încetarea lucrului, poate fi un adevărat dezastru pentru toată lumea, am rămâne toţi fără locurile de muncă.”, avertizează Aurel Medinţiu.

loading...
Loading...

Citește și

Iată ce spune deputatul Vîlceanu despre cei doi afaceriști propuși pentru Consiliul de Supraveghere al CEO: Sunt extrem de inteligenți și adaptați la ce înseamnă economie!

Răzvan Alex Ionescu și Iulian Vasile Popescu sunt doi târgujieni susținuți de PNL Gorj pentru …

Un comentariu

  1. miner de cariera

    si cand functionam,ca e profitul fosilo?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: