sâmbătă , 14 decembrie 2019 - 9:48

Medințu, despre greviștii foamei de la CEO: Sunt nemulțumiți pentru că nu mai pot să manevreze oamenii

aurel-medintiu
Trei angajați ai Complexului Energetic Oltenia au intrat, ieri, rând pe rând în greva foamei în fața sediului companiei din Târgu-Jiu.

Sindicaliștii Manu Tomescu, Daniel Dănilă și Florin Predescu au acuzat conducerea CEO că a făcut discriminări în modul în care a pus în practică majorările salariale. Directorul Diviziei Energie i-a contrazis pe protestatari. Aurel Medințu spune că mărirea salariilor celor 3000 de angajați s-a făcut cu respectarea criteriilor stabilite cu sindicatele, adică au primit bani în plus oamenii cu clase mici de salarizare. “Acest gest al grevei foamei îl văd prost. După mine, nu au niciun motiv. În fiecare moment găsești un motiv. Unul dintre cei care sunt în greva foamei a fost la o discuție la care am participat și eu, li s-a explicat despre ce e vorba, dar ei o țin langa că ar trebui ei să facă, să umble, să zică “Ție îți dau, ție nu-ți dau”. Deci, cum se făcea odată, când liderii de sindicat împărțeau banii pe care trebuia să-i administreze conducerea societăților și nu se mai face așa, deci toate majorări de astea salariale. Au venit cu propuneri, s-au stabilit niște criterii cu liderii de sindicat. Acele criterii au fost comunicate șefilor de structuri din teritoriu și listele care au fost operate cu creșteri de salariu au venit ca propuneri din subunități. Acum, că nu le convine și că ar trebui să facă ei creșterile de salarii, este o altă treabă. Eu vă spun că, dacă s-ar face majorări de salariu la toți cei 15.000 de oameni, tot se vor găsi câțiva nemulțumiți.”, a declarat Aurel Medințu.

„Ar vrea protocoale ca să vadă oamenii că banii îi dau sindicatele”

Aurel Medințu a ținut să precizeze că majorările nu s-au făcut pe criterii politice sau pe apartenența la un anumit sindicat. Directorul Diviziei Energie neagă acuzațiile sindicaliștilor, cum că administrația face abuzuri și discriminări în ceea ce privește salariații. “Recunosc că, până la urmă, noi am încercat să facem o chestiune de rectificări în salariile anumitor salariați cât mai obiectiv cu putință, dar obiectivitatea noastră nu coincide cu obiectivitatea lor. Li s-a demonstrat că noi n-am făcut, eu cel puțin, când am stat de vorbă cu sucursalele din Electrocentrale, niciodată nu am trecut pe listă “băi, spune-mi, ăsta de la ce sindicat e”. Nu m-a interesat treaba asta. Au fost niște criterii care s-au respectat, listele sunt semnate de conducerea sucursalelor și gata. Acum, că sunt nemulțumiți și că nu pot să mai manevreze oamenii cu creșterile astea salariale, eu ce să fac? Ce abuzuri să oprească? Abuzurile, faptele întâlnite pe care ei le consideră abuzuri, alții poate nu le consideră abuzuri. Sunt considerente partizane ale unor oameni care înainte mizau pe chestia asta: trebuia să se dea primă conform contractului de muncă de ziua energeticianului, ziceau să încheiem un protocol, să apară un protocol că am semnat, deci ar vrea iar să o luăm cu protocoale ca să vadă lumea că banii îi dau sindicatele”, a mai declarat Aurel Medințu.

loading...
Loading...

Citește și

Iată ce spune deputatul Vîlceanu despre cei doi afaceriști propuși pentru Consiliul de Supraveghere al CEO: Sunt extrem de inteligenți și adaptați la ce înseamnă economie!

Răzvan Alex Ionescu și Iulian Vasile Popescu sunt doi târgujieni susținuți de PNL Gorj pentru …

2 comentarii

  1. Nu mai citati din senilul asta

  2. Dl. Medintu ori nu stie ce majorarari s- au facut,ori stie dar trebuie sa fie totul confidential. Sa vina in cariere sa vada realitatea. Rog frumos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: