sâmbătă , 14 decembrie 2019 - 9:58

Medinţu, despre revenirea la vechea organizare dinaintea înființării CEO: Ar putea fi o alternativă

aurel-medintiu04

Directorul Diviziei Energie susține că divizarea Complexului Oltenia ar putea fi o alternativă, dacă sindicatele nu vor accepta reducerile salariale.

În ultimele zile, s-a tot vehiculat ideea ca cel mai mare producător de energie pe bază de cărbune să revină, practic, la vechea organizare, adică, vechile complexuri energetice și Societatea Națională a Lignitului Oltenia. Despre acest subiect a vorbit și managerul CEO, Laurențiu Ciurel, dar și liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe. Directorul Diviziei Energie din cadrul Complexului Energetic Oltenia, Aurel Medințu, recunoaște că divizarea companiei ar fi o variantă, însă este foarte greu de realizat: “Complexul Energetic Oltenia  a fost înfiinţat pe repede înainte, pentru că Societatea Națională a Lignitului Oltenia  şi Complexul Enegetic Craiova erau, practic,  în faliment. Se încearcă să se inoculeze ideea că toate unităţile care fac parte din companie au fost foarte profitabile, iar CEO trebuia să fie profitabil în continuare. Noi o să arătăm care era situaţia financiară la înfiinţarea CEO. Atunci, când a fost înfiinţat Complexul Oltenia, Turceniul şi Rovinariul mergeau foarte bine. Tot profitul termocentralelor din Gorj a fost împrăştiat pentru a se plăti restanţele de la Craiova şi SNLO. Ştie toată lumea, dar se încearcă să se spună că SNLO era pe plus. Reorganizarea şi chiar revenirea la fostele complexuri energetic ar putea fi o alternativă, dacă sindicatele nu vor accepta reducerile salariale. Nu am luat, însă, nicio decizie în acest sens. Revenirea la vechea organizare este foarte greu de realizat, pentru că Directoratul din vremea înființării Complexului Energetic Oltenia a decis să se facă un credit foarte mare, pe noua companie, pentru asigurarea condiţiilor de mediu la Işalniţa şi Craiova”, a declarat Aurel Medințu.

loading...
Loading...

Citește și

ACUZAȚII după alegerile din FNME: Roșca a fost LUCRAT. A fost o FĂCĂTURĂ

Liderul Sindicatului Lignitul Oltenia susține că la conferința de alegeri de marți a Federației Naționale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: