sâmbătă , 14 decembrie 2019 - 9:41

Medințu: Programul de 12 ore în minerit NU SE IMPUNE!

aurel-medintiu

Directorul Diviziei Energie din cadrul Complexului Energetic Oltenia susține că s-ar face economii în cazul în care se va ajunge, până la urmă, la modificarea programului de lucru.

 

Prin faptul că politica CEO  a fost aplicată greşit în SDM nu s-a făcut decât să se dea apă la moară unor revoluționari din ăștia de profesie, gen Pârvulescu. Mi se pare o prostie să amenințe cu proteste, în loc să stea de vorbă, să înțeleagă.
Aurel Medinţu

Aurel Medințu face lumină în privința ultimelor informații apărute în presa locală legate de intenția administrației Complexului Energetic Oltenia de a mări programul de lucru al minerilor din mai multe zone miniere de la opt la douăsprezece ore. Despre acest lucru s-a discutat și vineri, la Rovinari, în conferința organizată de liderii Sindicatului Mine Energie Oltenia, la care au participat și directorii Daniel Antonie, Ion Petroniu și Ion Rușeț.

„Utilajele nu sunt folosite la capacitate”

Liderul FNME, Dan Pârvulescu, a criticat ideea modificării programului de lucru și a amenințat cu noi proteste la Târgu-Jiu, dacă șefii CEO vor decide ca minerii să lucreze mai mult de opt ore pe zi. Directorul Diviziei Miniere îi dă replica: “Intenția de a implementa acest program a existat, dar nu de maniera în care se discută acum. S-a transmis către persoanele cu funcții de răspundere din Divizia Minieră să facă informări, să stea de vorbă cu oamenii. Practic, s-a cerut ca angajații să fie informați, să se discute cu ei în așa fel încât să li se arate care sunt avantajele. De aici și până la războiul care am văzut că s-a declanșat în presă e cale lungă. Prin faptul că politica CEO a fost aplicată greşit în SDM nu s-a făcut decât să se dea apă la moară unor revoluționari din ăștia de profesie, gen Pârvulescu. Mi se pare o prostie să amenințe cu proteste, în loc să stea de vorbă, să înțeleagă. Nu a fost intenția noastră de a impune cu forța o asemenea chestiune. Dan Pârvulescu zice că e  greu  pentru minerii de pe excavatoare să facă față unui program de douăspezece ore. E departe de adevăr. S-a făcut o analiză și, de fapt, în douăzeci și patru de ore, durata de utilizare a utilajelor la capacitate normată e ingrijorătoare. Noi, până la urmă, din cauza asta suntem sub performanțele atinse de alte țări, pentru că utilajele nu sunt folosite la capacitate și vine Dan Pârvulescu și spune că  nu se poate rezista douăspezece ore pe un excavator, care lucrează de fapt din douăsprezece ore, șapte, de exemplu”, a declarat Aurel Medințu.

Modificarea programului ar duce la economii

Șeful Diviziei Energie a explicat care sunt avantajele măsurii trecerii de la programul de lucru de opt ore la cel douăsprezece ore în unitățile miniere din cadrul companiei. Aurel Medințu susține că administrația nu a declanșat strângerea de semnături în cariere pentru a vedea dacă oamenii sunt de acord sau nu cu aceste modificări. “Nu s-a dat o asemenea directivă de a se strânge semnături, pentru că, până la urmă, apanajul programului este al conducerii. Noi nu am vrut să trecem la o măsură radicală, care să fie interpretată ca o măsură de forță, din această cauză am recomandat șefilor din Divizia Minieră să încerce să stea de vorbă cu oamenii, să le explice avantajele. Noi știm că există anumite nuclee care, indiferent ce le-ai explica, sar cu NU în față, fără să înțeleagă că toate modificările pe care intenționăm să le facem nu sunt aiurea, ci pentru a reduce cheltuielile pentru a avea mai mulți bani pentru mentenanță, salarii și așa mai departe. Consider că s-ar face economii, sunt făcute niște simulări la nivel central, care arată că, dacă s-ar aplica acest program, s-ar face economii”, a mai declarat Aurel Medințu.

loading...
Loading...

Citește și

Iată ce spune deputatul Vîlceanu despre cei doi afaceriști propuși pentru Consiliul de Supraveghere al CEO: Sunt extrem de inteligenți și adaptați la ce înseamnă economie!

Răzvan Alex Ionescu și Iulian Vasile Popescu sunt doi târgujieni susținuți de PNL Gorj pentru …

5 comentarii

  1. Pai fosila asta miscatoare care e aproape cadavru stie ce inseamna sa stai 8 ore jn cariera la 35 de grade si in praf? Sau la iarna la -20..

  2. Despre ce capacitate vorbeste mumia? Este pe langa sbiect atat el cat si antonie. Capacitatea de productie nu are legatura cu durata schimbului de lucru in conditiile in care ziua are tot 24 de ore.

  3. dupa 12 ore de munca,plecatul acasa,masa ,somn,iar a 2-a zi 12 ore de noapte nu mai avem timp pt.noi si familie deloc,iar pe deasupra o sa apara bolile datorita solicitarii la extrem ;faceti bine si studiati mai bine de fapt cata lume ar trebui sa fie in birouri-nici un privat nu are aproape un sfert din angajati ca personal tesa-atunci cand spun tesa nu ma refer decat strict la cei din birouri,nu la operativ si productie.sunt o gramada de nulitati mari vedete prin birouri si cu salarii f.mari.

  4. Pt salariile voastre bani mai mulți ca la muncitori de rand ba

  5. Mai Costi , se zice fosila pasitoare nu ,,,,miscatoare .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: