Medinţu: Sperăm ca până pe data de 15 octombrie procedurile de externalizare ale Carierei Berbești să fie finalizate

aurel-medintiu07

Externalizarea Carierei Berbești va duce la scăderea prețului de cost pe Megawat/oră cu 10 lei, conform directorului Diviziei Energie din cadrul Complexului Energetic Oltenia.

Șeful Diviziei Energiei spune că externalizarea Unităţii Miniere de Carieră Berbeşti este un lucru bun pentru Complexul Energetic Oltenia. Din calculele făcute de administrația CEO, odată cu scăderea cheltuielilor în urma externalizării unității miniere din Vâlcea va scădea și prețul de cost pe MW/oră cu 10 lei. “Este un lucru bun că scade preţul de cost, în felul acesta poate avem loc în piața de energie. Sperăm ca până pe data de 15 octombrie procedurile de externalizare ale Carierei Berbești să fie finalizate.”, a declarat Aurel Medințu.

Externalizarea Carierei Husnicioara în stand by

Mai marii CEO speră ca odată și-odată să reușească să externalizeze și Cariera Husnicioara. Unitatea miniera ar putea rămâne, totuși, în cadrul Complexului Energetic Oltenia cu o singură condiție: Complexul Oltenia să reușească să facă exportul de cărbune în Serbia. „ Dacă se încheie contractul de lungă durată cu partea sârbă, Husnicioara ar fi profitabilă pentru CEO, dacă nu vom face demersuri ca la începutul anului viitor să externalizăm și această carieră”, a mai spus directorul Diviziei Energie, Aurel Medințu. În două săptămâni, șefii CEO află dacă se va parafa sau nu contractul de export de cărbune în Serbia.

Pisc Scrădeanu: Administraţia CEO trebuie să externalizeze şi Husnicioara

Externalizarea Carierei Berbești este văzută cu ochi buni și de liderul Federaţiei Energetica. “Administrația CEO trebuie să continuie cu externalizarea Carierei Husnicioara. Complexul Oltenia trebuie să rămână cu unitățile miniere necesare procducerii de cărbune pentru funcționarea celor 4 termocentrale”, este de părere Ion Pisc Scrădeanu.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.