MEMORANDUMUL care ar putea ajuta CEO, APROBAT de GUVERN


Memorandumul cu tema: Mecanisme financiare necesare acoperirii costurilor cu certificatele de CO2 ale S. Complexul Energetic Oltenia S.A, în vederea asigurării securităţii alimentării cu energie electrică şi menţinerii capacităţilor energetice pe termen scurt şi mediu, în procesul de tranziţie către decarbonarea sectorului energetic a fost, joi, pe ordinea de zi a ședinței de guvern.

Deputatul Mihai Weber spunea, în luna iulie, că memorandumul presupune ca Autoritatea Națională de Reglementare în Energie să pună la dispoziția Complexului Energetic Oltenia certificatele de CO2 pe care compania nu le poate achiziționa. Parlamentarul de Gorj afirmă, acum, că aprobarea documentului de către guvern reprezintă un prim pas în găsirea unor soluții financiare necesare acoperirii costurilor cu certificatele de CO2.”Este foarte importantă această decizie a guvernului și reprezintă un prim pas în găsirea unor soluții financiare necesare acoperirii costurilor cu certificatele de CO2 ale S. Complexul Energetic Oltenia S.A.”, a declarat deputatul pentru ecopolitic.ro

Cârciumaru: Să sperăm că CEO va rămâne de bază pentru SEN

Cu o reacție la aprobarea memorandumului a venit și Florin Cârciumaru. Senatorul speră ca factorii de răspundere să găsească, acum, mai ușor soluțiile pentru a ajuta CE Oltenia în problema achiziționării certificatelor de CO2.”Asa cum era de așteptat, Guvernul României a luat act de problemele Complexului Energetic Oltenia privind achiziția de certificate de CO2 și a introdus în ședința de astăzi(nr. joi) un memorandum in acest sens. Să sperăm că soluțiile vor fi ușor de identificat și eficiente pentru Complexul Energetic Oltenia, iar compania târgujiană va putea rămâne de bază în Sistemul Energetic Național. CE Oltenia are nevoie de subvenții pentru certificatele de CO2 mai mult ca niciodată, la fel cum are SEN iarna nevoie de energia pe cărbune”, a conchis Cârciumaru.

loading...
Loading...

Citește și

Înveți de 5, te faci polițist local la Peștișani! Nu treci de nota 1 sau 2, te râde satu’

Cam așa stă treaba în comuna lui Constantin Brâncuși, care pe vremea răposatului artist nu …

2 comentarii

  1. Suna cam a ajutor de la stat… nu cred ca o sa se intample…

  2. Memorandumul spune ca CEO are o problema si Guvernul Romaniei mandateaza CEO si Ministerul Energiei sa faca demersurile necesare pe langa cei de la Bruxelless ca sa rezolve aceasta problema. Capisci?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.