Mesajul SFÂȘIETOR al unui tânăr din Scoarța, plecat la muncă în străinătate: „Acasă e mama. Şi tata. Atât mi-a rămas acolo”!

Pe pagina personală de socializare, un tânăr din Scoarța, fost cameraman al unei televiziuni locale, plecat la muncă de mai mulți ani în Germania, a postat de curând un mesaj de-a dreptul emoționant în care povestește despre greutățile pe care le întâmpină într-o țară străină.

„De când am ajuns aici, în străinătate, întotdeauna nu am depăşit statutul de emigrant. Şi nici nu am să-l depăşesc vreodată, pentru că nu am să pot. Ca într-un lung voiaj, o vacanţă prelungită, parcă tot timpul sunt pe picior de plecare. Nu am stare. Şi nu, nu vreau să plec înapoi în ţară. Pentru că acolo nu e de întors deocamdată. Deşi îmi fac amici şi cunoştinţe în zonă, apartamentul la care mă întorc zilnic, parcă este o cameră de hotel… Sunt cu familia mea, asta mă face să fiu liniştit şi oarecum aşezat. Dar nu consider că un anume loc din lumea asta este al meu pentru totdeauna de-acum încolo. Locul meu a fost în România, acum… este oriunde. Poate fiu-meu să se simtă acasă aici. Eu sunt în vacanţă. Nu îmi displace viaţa asta, nu m-aş mai întoarce la cea de dinainte. Pe-aici mi s-a mai deschis mintea, sunt mai tolerant, mi s-au dezvoltat alte principii de viaţă, am învăţat să fiu umil şi în acelaşi timp să fiu mândru, mi s-au atenuat vechile metehne cu spaguta, cu nepotismele… fiu-meu nici nu a auzit de ele şi sper să nici nu le afle. Diaspora este o şcoală. Nu a vieţii. Este o şcoală în care înveţi să te descurci în alt fel, fără să fii şmecher, fără să fii arogant, doar să fii civilizat şi muncitor. Acasă e mama. Şi tata. Atât mi-au mai rămas acolo. Şi nişte impozite pe care le plătim anual. Emigrant pentru totdeauna. ( El Emigrante )”, a scris Lucian pe pagina sa de socializare. Mesajul a stârnit mai multe reacții: „ Trist, dar adevărat”, „Cât adevar!!! Să fii sănătos și fericit…atât cât poți, departe de locul tău” sunt doar cîteva din mesajele primite de Lucian pe pagina sa de socializare.

loading...
Loading...

Citește și

PEDICHIURA lui Rotaru, SUBIECT de GLUME. Tudor: E un nou OBIECTIV TURISTIC în Târgu-Jiu

Viceprimarul Târgu-Jiului, Adrian Tudor, a lansat o serie de ironii la adresa primarului Marcel Romanescu …

5 comentarii

  1. Iti dau un sfat,unul care este valabil in toata lumea:nu incerca sa traiesti cum ai fost invatat,ci cum traiesc cei unde ai ajuns ! Adaptarea pleaca din cap,multumirea sufleteasca este atunci cind vei reusi sa faci diferentieri,cind ,,sistemul,, te a educat si poti sa l accepti !Esti si vei ramine ,,AUSLÄNDER,, tot restul vietii,chiar si copii tai,ptr ca nu i cheama Mayer si nici Müller !! Depinde cu ce te multumesti,ce ti doresti ,dar,adevarul este nu i Romanika si sa nu uiti!Aici vei reusi sa faci diferentieri,nivelul este unul care te ajuta sa ,,dormi linistit,, si sa vezi limpede in zare ! Viell Glück !

  2. Trist dar adevarat ! Sufleteste este greu pentru majoritatea celor plecati afara. Latura financiara , traiul decent oferit acolo îi retine sa se intoarca. Copii lor , care primesc de mici educatia acolo , au sansa sa schimbe in bine mersul societatii romanesti la revenirea in tara.Asta daca vor reveni vreodata.
    Altfel nu vad cum tara asta poate iesi din mocirla in care ne-au bagat politicienii , poate nici nu-i preocupa asta.

  3. In tara nimeni nu mai vrea sa munceasca , toti vor sa fie angajati direct directori ,deputati sau senatori , alta slujba nu accepta de rusine . Desi nu mai stie nimeni sa faca mai nimic .Afara se schimba treaba , nimeni nu mai este rusinat si accepta orice meserie oricat de umilitoare ar fi . Numai pe FB se dau toti ingineri si manageri prin tari straine desi ei sunt simpli maturatori sau culegatori de smeura si capsuni .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.