Meșteri din Gorj și Vâlcea prezenți JOI la Rovinari


În cel mai important an al ultimului deceniu, anul celebrării a 100 de ani de unitate a neamului nostru românesc, este organizat joi 25 octombrie 2018 începând cu ora 09:00 în orașul Rovinari, în incinta Stației PETROM 2, prima ediție a evenimentului „Obiceiuri, Credință, Meșteșuguri – Trecut și Viitor – Împreună unim România în mișcare”. Obiectivul principal al acestui eveniment este promovarea județului Gorj, precum și susținerea meșteșugarilor în promovarea produselor proprii, conservarea și stimularea promovării tradițiilor autohtone. „La expoziția de produse tradiționale și meșteșug sunt așteptați meșteri din județele Gorj și Vâlcea, dar și producători locali cu miere, brânză, dulceață și preparate din carne. Cei care vor să își achiziționeze produse de olărit, costume populare, sculpturi din lemn, dar și alte produse sunt așadar așteptați joi 25.10.2018 începând cu ora 09.00 în orașul Rovinari, în incinta Stației PETROM 2. Începând cu ora 14.00 cei prezenți la eveniment au posibilitatea să vadă un spectacol oferit de Ansamblurile folclorice din Turceni, Rovinari, Bustuchin, Polovragi și cel al Palatului Copiilor din municipiul Târgu Jiu.” Se arată într-un comunicat de presă.
Organizatori: S.C. Vetromk S.R.L, S.C. Carrefour România S.A, Asociația “Grup de Acțiune Locală Gilort”, Asociația Grup de Acțiune Locală Sudul Gorjului, Asociația Grupul de Acțiune Locală Amaradia-Gilort-Olteț, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Primăria orașului Rovinari.
loading...
Loading...

Citește și

Copiii din Casa de tip familial Scoarța, invitați să descopere tradițiile autentice gorjenești

Cei 7 beneficiari ai Casei de tip familial destinată protecției rezidențiale a copiilor cu dizabilități …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.