Microbuzele școlare, scutite de taxe

microbuze-scolari-

Parlamentarii au adoptat luni o inițiativă legislativă prin care unitățile administrativ-teritoriale și cele de învățământ care asigură transportul școlar cu microbuze sau autobuze proprii vor fi scutite de plata taxelor pentru obținerea licențelor obligatorii pentru transportul de persoane.
Motivul care a stat la baza acestei decizii constă în faptul că  transportul şcolar nu reprezintă o activitate producătoare de venituri, ci este una de interes public şi, în consecinţă, o astfel de activitate nu trebuie să fie supusă aceloraşi taxe ca şi transportul de persoane cu scop comercial sau contracost. „Transportarea elevilor este asigurată de şcoli sau de unităţile administrativ teritoriale cu eforturi financiare destul de mari şi cu multe sacrificii. Uneori primarii conduc personal microbuzele. Considerăm că scutirea acestei categorii de a plăti taxă pentru eliberarea licenţelor obligatorii ar însemna un ajutor binevenit”, se arată în proiectul legislativ.

loading...
Loading...

Citește și

Lecții de viață pentru gorjeni primite de la oameni de succes ai României și implicit ai Gorjului

Unii dintre cei mai cunoscuți și de succes gorjeni, și nu numai, vin în fața …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.