Mii de turiști așteptați la Rânca

Ranca

Două pârtii noi vor fi amenajate în zona montană Rânca și vor fi date în folosință în această iarnă, astfel că în zonă vor fi șase pârtii. Mii de turiști sunt așteptați în această perioadă de cabanieri, care au fel și fel de oferte. De asemenea, inspectorii DSV vor veghea ca sănătatea lor să nu fie pusă în pericol.

Startul sezonului de schi
Startul sezonului de schi a fost dat la sfârșitul săptămânii trecute, când în Rânca au fost peste o mie de turiști din toate zonele țării. Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Gorj, a declarat că pârtia a beneficiat şi de susţinerea tunurilor de zăpadă. Cabanierii se pregătesc intens de sărbătorile de iarnă, sunt siguri că numărul turiștilor care vor urca în stațiune pentru a practica sporturile de iarnă va crește simțitor în perioada imediat următoare: „Domeniul schiabil este dotat cu 4 instalații de transport pe cablu și telescaun. Toate pensiunile din Rânca s-au pregătit cu produse tradiționale, iar prețurile variază. Sperăm să avem cât mai multă zăpadă!”, a afirmat Cătălin Mitroi, unul dintre cabanierii din Rânca.

Cele două pârtii vor fi realizate de o societate privată, la intrarea în stațiunea Rânca, una fiind dedicată începătorilor și copiilor, iar cealaltă pasionaților de snow tubing. La Rânca mai funcționează deja alte patru pârtii, cu lungimi cuprinse între 100 și 900 de metri. „La intrarea în stațiune se va da în folosință o nouă pârtie de schi, care se va adresa în special copiilor, pentru inițiere, alături de care va fi amenajat și un centru de închiriat echipamente de schi și o școală de schi. Tot la intrarea în stațiune, pe partea dreaptă se va amenaja o pârtie de tubing, s-a făcut canalul de alunecare pentru tubinguri. Pârtia de tubing va avea 100 de metri, iar cealaltă, aproximativ 200 de metri. Rămân funcționale toate pârtiile existente până acum, iar la pârtia din nordul stațiunii s-a amenajat o parcare de aproximativ 300 de locuri și se vor amenaja spații pentru alimentație publică, restaurante, ceainării și tot ce ține de agrementul turiștilor pe perioada cât nu schiază. Pârtiile acoperă toată gama de dificultate, de la foarte ușor până la mediu spre greu. Cea mai mică are 100 de metri, cea mai mare are 900 de metri, cea de pe Vârful Păpușa. Se poate schia și în perioada imediat următoare, pentru că se anunță ninsori, dar probabil sezonul din plin va fi după data de 15 decembrie, când lumea începe să mai aibă libere și se va îndrepta cu siguranță către munte”, a declarat Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj.

Inspectorii DSV, cu ochii pe Rânca în perioada sezonului de schi

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj a întocmit un plan de măsuri cu aplicabilitate pe întreg lanţul alimentar. „Aceste măsuri sunt menite să prevină apariţia toxiinfecțiilor alimentare şi a oricăror altor probleme de igienă şi siguranță alimentară în situația procesării, depozitării, transportului şi valorificării produselor alimentare. Avem întocmit un tabel nominal cu inspectorii sanitari-veterinari din cadrul DSVSA Gorj cu responsabilităţi teritoriale în zona circumscripțiilor sanitare-veterinare veterinare și pentru siguranța alimentelor în perioada sărbătorilor de iarnă 2013-2014. Mai există şi o listă cu inspectorii sanitari-veterinari şi pentru siguranța alimentelor din cadrul DSVSA Gorj, care au responsabilități şi competențe de control în zona montană Rânca, în perioada 1 decembrie 2013 – 28 februarie 2014. Acolo vin mii de turiști și sănătatea lor nu trebuie pusă în pericol“, a declarat Ion Iliuţă, şeful DSVSA Gorj.

loading...
Loading...

Citește și

Cum să îți depozitezi corect pantofii

Chiar dacă suntem chiar în mijlocul sezonului rece, perioadă în care de regulă încălțăm doar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.