Mina Lupeni grăbeşte închiderea exploatării. Vezi din ce cauză!

După cea de-a doua tragedie petrecută în ultimul an în Mina Lupeni, ministrul Energiei anunţă că va înceta definitiv extracţia cărbunelui din exploatarea aflată în Valea Jiului.

Tragedia petrecută miercuri, la Mina Lupeni, unde un miner a murit după surparea tavanului unei galerii din subteran, va pecetlui soarta exploatării din Valea Jiului. Ministrul Energiei, Anton Anton, a anunţat într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a ministerului, că la finalul acestui an, exploatarea minieră îşi va înceta activitatea de producţie.

„Am primit cu profund regret vestea decesului unuia dintre minerii implicaţi în accidentul de astăzi de la Mina Lupeni. În aceste clipe grele doresc să transmit condoleanţe familiei şi putere de a trece peste un moment atât de greu. Activitatea minieră este una dintre cele mai periculoase peste tot în lume, munca în subteran fiind zguduită de astfel de evenimente ca cel de astăzi. Ministerul Energiei a evaluat starea tehnică a minei Lupeni dar şi dificultăţile economice de acolo. Ca atare, am renotificat Comisia Europeană şi aceasta a avizat programul propus de noi pentru închiderea minei Lupeni. La finalul acestui an va fi oprită definitiv activitatea de extracţia de cărbune pentru ca, până în 2024, să fie realizate lucrările de ecologizare şi închidere a acestei mine. Conform legii minelor sunt asigurate toate sumele necesare pentru întregul proces. Aşteptăm concluziile Corpului de Control privind împrejurările în care s-a produs accidentul de astăzi. Am luat decizia de a trimite Corpul de Control imediat după producerea surpării din mina Lupeni”, a precizat ministrul Energiei, Anton Anton.

Citeste mai mult: adevarul.ro

loading...
Loading...

Citește și

Prinși cum furau lemne dintr-o pădure din Plopșoru!

La data de 13 octombrie a.c., poliţiști din cadrul Poliţiei Oraşului Turceni au acționat pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.