sâmbătă , 14 decembrie 2019 - 9:58

Miner alergător din Motru: „Fiecare, pentru pasiunea lui, face sacrificii”

dan-miclea-(in-rosu)

Dan Miclea este un tânăr din municipiul Motru, angajat de 14 ani la Unitatea Minieră Roșiuța, care este pasionat de sport. Minerul aleargă de când a învățat să meargă bine și face parte, de ani de zile, din clubul „Motru Runners”, alături de care a participat și la competiții. Visul său este să câștige cât mai multe astfel de concursuri.

dan-miclea-3Născut și crescut în Motru, Dan Miclea a învățat să iubească natura și sportul, fiind convins că a face sport înseamnă a fi sănătos. Încă feciorește, după cum singur spune, dar își dorește ca într-o zi să aibă o familie: „M-am născut acum 35 de ani în Motru, oraş în care locuiesc şi în prezent. Nu sunt căsătorit, încă mai fecioresc, cum se spune. Lucrez la U.M.C. Rosiuţa din anul 2000, sunt pompagiu la formaţia de asecări din cadrul Atelierului minier. Pasiunea mea este alergarea, îmi place să alerg de când mă ştiu. Îmi place să merg pe munte, iubesc natura”, spune tânărul alergător.

Motru Runners

Alergătorul din Motru a aflat că în orașul său există un grup de oameni pasionați de acela,i sport ca el. L-au primit cu brațele deschise în familia grupului de alergători „Motru Runners” și acum are șansa de a participa la competiții importante. „Bineînţeles că am fost atras din primul moment în care am auzit de concursurile de alergare montană, unde am posibilitatea să alerg, într-un cadru organizat, prin tărâmuri de basm, în cele mai frumoase zone din ţară. M-am antrenat la început singur, apoi am descoperit că există în oraşul Motru un grup de oameni cu pasiuni comune: Motru Runners. Împreună ne antrenăm aproape zilnic, în funcţie de programul fiecăruia, pentru că unii lucrăm în minerit pe schimburi, unul este pensionar, altul – profesor. Alergăm pe frumoasele dealuri din zona Motrului. La un antrenament parcurgem circa 10-15 km, discutăm despre concursurile la care am fost, de cele care vor veni, despre echipament, despre tehnici de alergare şi altele”, spune bărbatul.

Cheltuieli mari cu echipamentele necesare

dan-micleaChiar dacă echipamentul necesar este destul de scump, Dan și prietenii săi se străduiesc să facă mereu rost de banii de care au nevoie. „În privinţa echipamentului, pentru veniturile mele este scump, dar fiecare, pentru pasiunea lui, face sacrificii. Se spune că minerii câştigă o grămadă de bani, dar nu este chiar aşa. Poate or fi unii, dar majoritatea sunt oameni modeşti, eu nu am văzut niciunul îmbogăţindu-se din aşa ceva. Personal, am dat jumătate din prima de Ziua Minerului pe o pereche de încălţăminte sport specializată pentru trailrace. Este mult pentru mine, dar la început am alergat în sandale, pe urmă mi-a dat un prieten o pereche cu care nu mai alerga el, pentru că erau cam uzaţi”, a declarat minerul din Motru. Ultima pereche de încălțăminte, Dan a găsit-o pe internet și neavând banii necesari pentru a o cumpăra, s-a împrumutat: „Pe aceştia i-am văzut pe internet şi a fost un vis de-al meu să-i am. Pentru a alerga cu ei la Retezat Maraton, m-am împrumutat de la un prieten şi i-am dat banii înapoi la primă. Oricum, cred că m-au ajutat foarte mult, pentru că am obţinut locul 7 la cursa de maraton, care a avut 37 km – cu o diferenţă de nivel pozitivă de aproximativ 3.500 m”, a povestit alergătorul.

Rezultate bune

Anul acesta, Dan Miclea a câștigat și locul șase la una dintre cele mai frumoase şi mai bine organizate curse din România: Retezat Trail Race. „Sunt foarte greu de împărtăşit trăirile pe care le ai la o asemenea cursă, începând cu emoţiile startului, cu bucuriile pe care ţi le oferă peisajele de nepovestit, cu greutăţile traseului, cu momentele în care numai voinţa te face să mergi mai departe. O cursă deosebit de frumoasă, la care voi participa este Corcova Trail Race, detalii găsind aici http://corcova.trailrace.ro/”, a spus Dan Miclea. Planurile de viitor ale tânărului miner alergător sunt legate tot de alergare. Și-a pus în minte să câștige primul trofeu din carieră, iar pentru asta va trebui să se antreneze și mai mult: „Pasiunea mea înseamnă că cea mai mare parte a veniturilor mele se duc pe ea! Dar asta nu mă deranjează! M-am bucurat când am văzut că s-a organizat şi la Târgu-Jiu o cursă de maraton pe şosea – Maratonul Recu­noştinţei – şi mi-aş dori cât mai multe acțiuni de acest fel, o mai mare implicare a autorităţilor, pentru că, deocamdată, sportul pentru toţi se face cu implicarea asociaţiilor non-profit şi pe banii fiecăruia”, a afirmat alergătorul din Motru.

loading...
Loading...

Citește și

Din CLUBURILE târgujiene, într-un PUB din Anglia! Cum îşi clădeşte viitorul un ADOLESCENT din Gorj, doar cu CHITARA lui!

În urmă cu un an, a cântat în cluburile din Târgu Jiu. Piese rock şi …

4 comentarii

  1. Felicitari ,Dane si mult succesc ! :*

  2. Coleg De Munca

    Mai avem si oameni care ne fac onoare acestui oras .

  3. cristian jianu

    bravo Danut felicitari toate cele bune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: