MINERI fără masă caldă și rece! Hrana se transformă în BANI


SC Cazare Cantine Motru a solicitat încă din luna noiembrie conducerii Complexului Energetic Oltenia rezilierea pe cale amiabilă a contractului încheiat în aprilie cu CEO în privința acordării mesei calde și rece pentru salariații carierelor Roșiuța, Lupoaia și ai ELCFU. Societatea motiva, în scris, administrației, că acest contract nu mai poate fi derulat la parametrii tehnici și economici contractați în primăvara acestui an, numărul beneficiarilor aproape înjumătățindu-se. Conducerea CEO a transmis, la finalul lunii trecute, adresa respectivă către cele trei federații sindicale din companie, solicitând sindicatelor să ia în calcul înlocuirea mesei calde și reci de la Motru cu tichete individuale de masă, dar asta abia din ianuarie 2018.

La începutul contractului, de masa caldă furnizată la toate cele trei schimburile și de masa rece furnizată în zilele de week-end, beneficiau 795 de salariați ai celor trei unități miniere din Motru, anunță reprezentanții Cazare Cantine, care subliniază că în prezent doar 428 de persoane mai servesc masa în timpul serviciului. Contractul, semnat pe 1 aprilie 2017, și care este valabil până pe 31 decembrie 2017, a avut însă probleme în derulare, după ce salariații au putut să opteze fie pentru masa caldă și rece, fie pentru tichetele de masă.
Astfel, beneficiarii mesei calde și reci s-au împuținat simțitor, acum doar 192 de salariați de la Cariera Roșiuța, 197 de la Cariera Lupoaia și 39 de la ELCFU Motru mai servind masa în incinta unităților unde prestează.
„Vă rugăm să analizați posibilitatea renunțării la serviciile de masa caldă și masă rece, respectiv acordarea alocației individuale de hrană sub forma tichetelor de masă”, le cerea, printr-o adresă semnată de directorul general Sorin Boza, federațiilor din CEO.

Masă în bani!

Adresa din 28 noiembrie a fost acceptată de către liderii sindicali care spun că beneficiarii mesei calde și reci nu vor avea de pierdut prin această măsură, deoarece ei vor primi tichete de masă în locul hranei primite la locul de muncă, ori bani pe card.
Probleme serioase va avea însă SC Cazare Cantine Motru care va fi obligată să renunțe la o parte dintre angajați care aprovizionau, găteau și serveau masa caldă și rece pentru minerii de la cele trei unități.

loading...
Loading...

Citește și

Iată cine sunt cele trei persoane susținute de liberali pentru postul de subprefect de Gorj!

Guvernul a decis în ședința de marți, 10 decembrie a.c., schimbarea din funcția de subprefect …

3 comentarii

  1. Unii au avut mâncarea asigurată de la cantină ani de zile

    Roșca a susținut cantina de la Roşiuţa fiind pe mână cu seful de cantină Buță. Buță și alți șefi au avut mâncarea asigurată ani la rând: ulei, făină, carne, orez, paste, peste, pâine, cartofi, conserve….etc. Asa și-au făcut casă din mâncarea de la cantină si din ce se scotea din depozit.

  2. Poate cu ocazia asta renuntati si la pauza de masa.

  3. Nu era.pauza de masa…masa se ervea la intrarere in schimb

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: