Mineri, fiți deștepți!

Nu voi folosi clișee cu ”siguranța Sistemului Energetic Național”, pentru că voi știți mult mai bine ce înseamnă munca voastră și cu cât trebuie ea plătită. Ce s-a obținut luni, adica vaucere de vacanță și 12% creșteri salariale e puțin, dar mult mai mult decât nimic. Acum e timpul să puneți presiune pe lideri să declanșeze negocierile. Boza a zis, pubic, că va căuta resurse și creșterea ar putea ajunge la 15-16%. Asta trebuie să obțină liderii pentru voi, în caz contrar, schimbați-i cu oameni dintre voi, de acolo de jos, din mocirlă!

Astăzi însă, cel mai important lucru e să fiți deștepți! Avertismentul secretarului de stat Vișan e o prostie, iar cererea adresată judecătorilor, care să constate dacă greva este sau nu ilegală, poate rămâne fără obiect numai în cazul în care reîncepeți munca. Adică judecătorii nu mai au ce judeca.

Trebuie să puneți mai presus de orice familiile voastre pentru că, dacă vor, ăia de la București, care nu știu unde e Gorjul pe hartă, vă pot face rău.

Iată explicația legală: Răspunderea salariaților pentru prejudiciile produse angajatorului, ca urmare a participării la declanșarea sau continuarea unei greve ilegale, este o răspundere civilă contractuală, întemeiată pe dispozițiile unui articol din Codul Muncii care precizează că salariații răspund patrimonial, adică cu rețineri din leafă. Mai mult, legea spune că persoanele vinovate sunt susceptibile inclusiv de concediere disciplinară. Foarte important este că, pentru angajarea răspunderii patrimoniale a salariaţilor şi a organizatorilor grevei, este necesar ca greva să fi fost declarată sau continuată ilegal, iar instanţa judecătorească să fi decis încetarea grevei.

Deci, cu alte cuvinte, până astăzi, când judecătorii decid dacă protestul este sau nu ilegal, nimeni, nici Vișan, nici Anton Anton și nici Boza nu au ce sa vă facă însă, imediat ce magistrații se pronunță, situația se schimbă în defavoarea voastră.

Așa că, fiți deștepți!

Loading...

Citește și

Șabloane șoc! Ținta, Vîlceanu!

Am participat, în urmă cu o lună și ceva, la un episod de bun simț, …

4 comentarii

 1. Creșteri salariale imediate și Mix energetic , acestea trebuie sa fie principalele obiective ale angajaților CEO.

  • Corect! Nu trebuie sa plateasca salariatii CEO ceea ce guvernul de incompetenti isi asuma in fata UE. Guvernul trebuie sa-si asume responsabiliteatea si sa protejeze interesele tarii, si ale cetatenilor, inclusiv Siguranta Sistemului Energetic National.

 2. Craioveanu Mihai

  Gripa este în toi. La condițiile în care lucrează mă mir că nu s-au îmbolnăvit, încă.

  Dar cine știe, eu le recoman, dacă au simtome de răceală sau gripă să-și ia concediu medical. Boala nu se programează.

  Fiți deștepți!

 3. Rezolva sondaje si esti platit
  Bonus la inregistrare 1,50 Euro
  Inscrie-te aici, e gratuit si usor!
  https://bit.ly/27Y30zS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.