MINERII AMENINȚĂ cu GREVA FOAMEI. PROTEST în Valea Jiului


Zeci de mineri ai exploatărilor miniere Paroşeni şi Uricani, din Valea Jiului, s-au autoblocat, luni, în subteran. Ortacii au continuat și marți protestul.

Minerii sunt nemulţumiţi de faptul că nu ştiu ce se va întâmpla cu ei, având în vedere că cele două mine ar urma să fie închise la data de 1 decembrie. 360 de oameni ar urma să fie disponibilizați. Protestatarii solicită prelungirea Ordonanţei 36, care le garanta plăţi compensatorii şi vechime în muncă pentru doi ani de zile, pentru cei care îndeplinesc condiţiile de pensionare în acest interval de timp, precum şi angajarea la minele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara pentru cei care nu se pot pensiona încă. Problema minerilor a fost ridicată, marți, și în cadrul comisiei de dialog social din cadrul Prefecturii Hunedoarea, a declarat preşedintele Sindicatului Huila. Laslo Domokos spune că, până acum, s-a ajuns la un acord cu conducerea Complexului Energetic Hunedoara ca 60 dintr-un total de 135 de mineri care și-au exprimat dorința ar urma să fie angajați în companie. Liderul sindical afirmă că minerii care s-au autoblocat în subteran la Paroșeni și Uricani amenință că vor intra în greva foamei, dacă guvernanții nu vor găsi rapid soluții pentru a nu rămâne pe drumuri. Minele Paroşeni şi Uricani au intrat, de la sfârşitul lunii decembrie 2017, în program de închidere şi ecologizare, în 2018 şi 2019, aici efectuându-se lucrări de punere în siguranţă a zăcămintelor de cărbune şi de drenaj al apei din galerii. Din anul 2020, ar trebui oprită staţia principală de ventilatoare şi să se treacă la închiderea rampelor puţurilor şi a legăturilor subteranului cu suprafaţa.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.