duminică , 8 decembrie 2019 - 16:04

Minerii de la două cariere din Gorj vor să lucreze pe 24 și 31 decembrie doar la schimbul unu


Sindicaliștii de la două cariere din Gorj vin cu propuneri interesante pentru federația din care fac parte. Aceștia susțin că programul de lucru pentru luna decembrie 2018 ar trebui să să fie realizat pentru activitatea din producție, în zilele de 24 și 31, doar la schimbul 1 dar, și ca toate posturile lucrate în luna decembrie să fie plătite, inclusiv cu sporurile aferente.

Consiliul de Coordonare al Sindicatului Solidaritatea 2013, întrunit în ședință în data de 24.11.2018, analizând situația din cadrul carierelor de lignit din C.E.Oltenia și cu precădere a celei de la Lupoaia și Roșiuta, și având în vedere solicitările salariaților membri sau nemembri de sindicat cu privire la programul de lucru si la salarizarea personalului muncitor, s-a adresat în scris Federației Energetica, solicitând sprijin în câteva probleme. Sindicaliștii au constatat că există o lipsă acută de personal și că acesta nu poate fi asigurat doar dacă se acordă suplimentar zile de repaus prin recuperări. Potrivit sindicaliștilor, programul de lucru pentru 24 si 31 decembrie, în producție, ar trebui să cuprindă doar schimbul 1dar și obligativitatea ca toate posturile lucrate în ultima lună din an să fie plătite, inclusiv cu sporurile aferente.
Sindicaliștii mai propun ca concediul de odihnă neefectuat în anul 2018, pentru personalul muncitor, să fie plătit, în cuantum de maxim 10 zile dar și ca distribuirea economiei la Fondul de salariu să se facă cât mai repede și pentru toți angajații. Sindicaliștii mai propun, de altfel, ca negocierea salarială la nivelul C.E.Oltenia, să se facă cu dublarea salariilor personalului muncitor și cu acordarea voucherelor de vacanta, similar cu salariații bugetari.

loading...
Loading...

Citește și

Iată noua conducere a Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu! Cine ocupă funcțiile de director medical și director de îngrijiri

Medicul Nicoleta Simona Coleașă și asistentul medical Claudia Elena Motea a fost desemnate în funcțiile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: