sâmbătă , 16 noiembrie 2019 - 3:11

Minerii din CE Oltenia, patru zile în concediu de odihnă forțat!


• Măsura, impusă urmare a cererii reduse de energie

Pe anumite sectoare din minerit, în prima săptămână după Paște, o parte dintre salariați au intrat, forțat, în concediu de odihnă, asta timp de patru zile. Directiva venită de la companie a fost una neoficială, la fiecare unitate maiștrii anunțând, în final, salariații că o parte dintre ei trebuie să-și efectueze câte patru zile din concediu de odihnă pe anul 2018. Concedii de acest tip s-au mai luat mai ales la carierele unde sunt probleme cu exproprierile și la unitățile unde s-a lucrat, în ultimele zile, la descoperta de steril, nu la cărbune.

După zilele libere avute de Paște, în anumite cariere ale CE Oltenia nu s-a luat oficial șomaj tehnic dar s-a găsit o altă metodă de a diminua numărul de angajați prezenți la muncă după sărbătorile legale. În unități a venit o directivă de sus care impunea ca o parte dintre angajați să efectueze câte patru zile de concediu de odihnă, lucru practicat și în anii trecuți în CE Oltenia atunci când cererea de energie era redusă.
Nu este un secret de altfel că, după sărbători, cărbunele nu a fost preferat, aflându-se în topul producătorilor de energie vândută abia pe locul patru.

Ies unii, intră alții

Salariații intrați în concediu și-au finalizat majoritatea liberele impuse de companie, care le-au fost aduse la cunoștință de ingineri și maiștri. De luni, majoritatea celor au avut o vacanță de Paște extinsă vor reveni la muncă. După ei, cu siguranță, vor intra în cele patru zile de concediu de odihnă și ceilalți colegi.

loading...
Loading...

Citește și

Vienescu: Postul de manager și cele din Comitetul Director al Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu, scoase la concurs, în regim de urgență!

Actuala conducere a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu are zilele numărate! Atât postul de …

2 comentarii

  1. si ingineri si maistri vor intra ,da,…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: