miercuri , 20 noiembrie 2019 - 21:19

Minerii din Lupoaia, săptămâna asta, tot pe jos în carieră! Se anunță proteste, angajații nu ajung la timp nici la autobuzele pentru navetă


Administrația Complexului Energetic Oltenia a anunțat liderul de sindicat de la Lupoaia că preblema transportului din carieră va fi rezolvată abia ,,peste trei zile’’. Miercuri, transportatorul a retras mașina oferită bonus pentru transportul de la primul schimb, deoarece i s-a transmis că nu procedează conform legii, deși firma a câștigat licitația pentru transportul intern și s-ar afla în derularea contractului. Salariații sunt supărați și se anuță în rândul acestora un posibil protest spontan, cauzat de refuzul de parcurge pe jos căîțiva kilometri zilnic, în echipament de lucru, până la utilajele din carieră.

De luni, angajații din unitatea minieră motreană fac pe jos kilometri pentru a ajunge la locurile de muncă, și asta în urma unei scăpări birocratice a administrației companiei, legată de un contract nesemnat cu prestatorul. Inițial, contractul s-a semnat pentru o lună de zile, conform legii, iar acum trebuia prelungit pentru un an de zile, dacă activitatea firmei corespunde. La adresa prestatorul nu au fost plângeri dar contractul nu s-a reînoit, angajații din producție fiind primii afectați de lipsa transportului intern.
Deși problema a fost comunicată la Direcția Minieră la Târgu-Jiu, la EMC Motru și la șeful Directoratului, Sorin Boza, ultimul a anunțat că problema va fi rezolvată în trei zile, adică la finalul acestei săptămâni, minerii din Lupoaia, 300 la număr, fiind obligați zilnic, să facă drumul la lucru pe jos.
Minerii sunt revoltați că nu ajung la timp la autobuzele care îi duc acasă, și oricum sunt obosiți doar de la mersul pe jos și activitatea dublată de lipsa acută de personal.
Administrația CEO lucrează, de câteva luni, la o nouă organigramă care nu dă semne că ar fi gata.

loading...
Loading...

Citește și

Descoperire surprinzătoare a arheologilor: descendenţii canaaniţilor, misteriosul popor care apare deseori menţionat în Biblie, trăiesc şi astăzi

O analiză genetică a rămăşiţelor umane vechi de 4.000 de ani, dezgropate din situl din …

Un comentariu

  1. In principiu nu se pot opune daca fac o plimbare(nu o alergare) in timpul celor 8 ore de munca. Atentie, 8 ore de cand incep marsul si pana inapoi in vestiar.Altfel, trebuie platite ore suplimentare dar ma tem ca Banana nu misca un deget, eventual sa si-l bage in cur sau in nas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: