Minerii şi energeticienii din CEO ies în stradă!

miting-protest-mineri24

Protestele salariaţilor din CE Oltenia vor avea loc în data de 4 ianuarie, după ce admnistraţia companiei a refuzat să acorde bonificaţia de sfârşit de an, în ciuda economiei existente la fondul de salarii.

Liderii sindicatelor afiliate la FNSE „Univers”, în speţă sindicatul majoritar în CE Oltenia, au transmis un comunicat de presă în care explică de ce salariaţii companiei vor declanşa protestel, după Revelion.

Şefii CEO au refuzat categoric suplimentarea bonificaţiei

Şefii organizaţiilor sindicale precizează: „În urma discuţiilor purtate de membrii Biroului Executiv ai Sindicatului „Mine-Energie” Oltenia cu partea administrativă a S.Complexul Energetic Oltenia S.A., reprezentată de domnul Director General Executiv Ciubotărică Laurenţiu, pe tema acordării unei bonificaţii suplimentare de sfârşit de an (în temeiul art.153 din Contractul Colectiv de Muncă al S.Complexul Energetic Oltenia S.A.), având în vedere economia creată şi depăşirea producţiei prognozate în anul 2015, Biroul Executiv al sindicatului îşi exprimă nemulţumirea şi indignarea în legătură cu refuzul categoric al părţii administrative de acordare a acestei bonificaţii.Considerăm că refuzul părţii administrative este netemeinic, nejustificat şi de rea credinţă în contextul în care cu puţin timp în urmă (aprox. 2-3 săptămâni) se creiona din datele si declaraţiile făcute o economie substanţială la fondul de salarii, iar producţia de energie a fost net depăşită existând posibilitatea reală şi legală de acordare a acestei bonificaţii suplimentare de sfârşit de an de care să beneficieze toţi salariaţii S.Complexul Energetic Oltenia S.A”.

Mişcări de amploare în stradă

Astfel, mai declară şefii organizaţiilor sindicale, „în urma discuţiilor purtate cu membrii de sindicat şi a unei analize pertinente a situaţiei (artificial creată de conducerea S.Complexul Energetic Oltenia S.A) Biroul Executiv al Sindicatului „Mine-Energie” Oltenia hotărăşte ca începând cu data de 04 Ianuarie 2016 structurile sindicale care aparţin Sindicatului „Mine- Energie” Oltenia să declanşeze mişcări ample de protest, împreună cu toţi partenerii sindicali”.

L-au anunţat pe ministrul Grigorescu

ceo-grigorescu

Liderii sindicatelor din CEO l-au anunţat şi pe ministrul Victor Grigorescu despre faptul că vor avea loc proteste de amploare, transmiţându-i, după ce acesta, în ciuda promisiunilor sale, nu a rezolvat situaţia în interesul miilor de angajaţi ai CEO- următoarele: „Sindicatul „Mine-Energie” Oltenia, sindicat majoritar (cu un număr de 3622 membri) constituit la nivelul Societăţii Complexul Energetic Oltenia S.A. vă aducem la cunoştinţă faptul că la nivelul societăţii există o stare de tensiune şi nemulţumire creată de administraţia S.Complexul Energetic Oltenia S.A., în urma refuzului nejustificat de acordare a unei părţi din economia rezultată la fondul de salarii pe anul 2015, conform Contractului Colectiv de Muncă la nivelul S.Complexul Energetic Oltenia S.A., care prin art.153 se stipulează faptul că economia rezultată la fondul de salarii se distribuie salariatiilor, în ultima lună a anului. Pe parcursul anului 2015 producţia de energie a fost depăşită cu aproximativ 2(doi) terawatt, un merit însemnat fiind datorat efortului depus de salariaţii S.Complexul Energetic Oltenia S.A şi avem certitudinea că din activitatea de exploatare există profit pe anul 2015, în cadrul acestei societăţi.
S-a dovedit faptul că S.Complexul Energetic Oltenia S.A. este producătorul de energie care asigură siguranţa sistemului energetic naţional, singurul care poate produce o cantitate însemnată şi constantă de energie, indiferent de condiţiile climaterice.
Vă aducem la cunoştinţă faptul că Sindicatul „Mine-Energie” Oltenia este preocupat de desfăşurarea în bune condiţii a activităţii în cadrul S.Complexul Energetic Oltenia S.A. şi pentru a evita declanşarea unor mişcări sindicale de protest vă rugăm a media acestă situaţie şi solicităm ca în cel mai scurt timp (până la sfârşitul acestui an) această problemă să fie rezolvată”.

loading...
Loading...

Citește și

Iată cine sunt cele trei persoane susținute de liberali pentru postul de subprefect de Gorj!

Guvernul a decis în ședința de marți, 10 decembrie a.c., schimbarea din funcția de subprefect …

Un comentariu

  1. Normal ca iesim! Sunt scutiti cei pe care-i cheama Vasile pentru ca fac curat dupa petrecere, cei care nu tin la bautura si ii doare inca cerebelul plus cei cu numele Ion, care se pregatesc de chef, unde ajungem si noi dupa ce facem prezenta la miting!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: