sâmbătă , 16 noiembrie 2019 - 3:02

Minerii și energeticienii din CEO, în PERICOL! Sindicatele CE Oltenia, APEL la șefii județului și Guvernul Dăncilă!


Sindicatele din zona Olteniei afiliate la Federația Națională Mine Energie solicită sprijinul tuturor factorilor POLITICI din zona Olteniei, pentru a sustine Federația Națională Mine Energie si a face LOBBY la Guvernul României si Ministerul Muncii, pentru prelungire aplicării prevederilor Hotărârii Guvernului nr.1014/2015 privind metodologia de reînnoire a avizelor de încadrare a locurilor de muncă în condiţii deosebite ( grupa || de munca ) din termocentralele și carierele miniere din C.E Oltenia de la data de 01.01.2019. Avizele actuale expirând in data de 31.12.2018.

Iată ce transmit liderii de sindicat din cadrul FNME: „Dorim să puneţi tot atâta suflet în a sprijini Federatia noastră in demersul ei, cât aţi pus şi în campania electorală pentru a obţine cât mai multe voturi de la mineri și energeticieni, dar și de la familiile lor.
În anul 1990 încadrarea pe grupe de muncă a salariaţilor din economia naţională, s-a făcut în conformitate cu Decretul Lege nr.68/1990 şi Ordinul comun nr.50/1990 când s-a ţinut seama de condiţiile de muncă în care îşi desfăşoară activitatea salariaţii şi anume:
– nivelul noxelor existent la locurile de muncă;
– condiţiile nefavorabile de microclimat;
– suprasolicitarea fizică şi nervoasă
Astfel, conform reglementărilor de mai sus, activitatea de extracţie a lignitului prin lucrări miniere la zi a fost încadrată în condiţii deosebite, grupa II de muncă, conform anexei II poziţiile 155-156 (din Ordinul comun nr.50/1990).

Activitatea a fost încadrată în grupa II de muncă datorită cumulului de factori de risc existenţi la locurile de muncă, respectiv:

-existenţa noxelor;
-microclimat nefavorabil;
-suprasolicitare fizică şi nervoasă

O dată cu apariţia Legii nr. 19/2000 (Legea sistemului public de pensii) Ordinul 50/1990 a fost abrogat, noua lege grupând condiţiile de muncă în :
– condiţii speciale, nominalizate de Legea 19/2000
– condiţii deosebite, evaluate conform HG 261/2001
– condiţi normale.
În conformitate cu Legea 19/2000 şi a HG 261/2001 privind metodologia de încadrare a locurilor de muncă în condiţii deosebite, SNL Oltenia a solicitat şi a obţinut avizele de încadrare în condiţii deosebite a locurilor de muncă existente în carierele de lignit, ca urmare a existenţei noxelor zgomot şi praf, conform HG 261/2001
Facem precizarea că metodologia de încadrare a locurilor de muncă în condiţii deosebite a restricţionat existenţa riscurilor doar la existenţa noxelor, cu toate că definiţia dată locurilor de muncă cu condiţii deosebite de Legea 19/2000 precizează: „În sensul prezentei legi, locurile de muncă în condiţii deosebite reprezintă acele locuri care în mod permanent sau în anumite perioade, pot afecta esenţial capacitatea de muncă a asiguraţilor datorită gradului mare de expunere la risc.”

Deci, conform Legii 19/2000 la stabilirea condiţiilor de muncă trebuie luaţi în considerare toţi factorii de risc generaţi de elementele sistemului de muncă şi nu doar cei generaţi de existenţa noxelor.

Condiţiile naturale şi specifice în care se desfăşoară procesul de producţie în termocentrale și carierele de lignit din C.E. Oltenia este recunoscut prin acordul părţilor, respectiv administraţie-sindicate în Contractul Colectiv de Muncă.
În activitatea ce se desfăşoară în carierele de lignit sarcina de muncă şi mediul de muncă se condiţionează reciproc în cadrul procesului de producţie, fiind generatoare de factori de risc ce nu pot fi eliminaţi prin măsuri tehnice şi organizatorice. Enumerăm aici efortul fizic şi solicitarea nervoasă corespunzătoare sarcinii de muncă şi condiţiile de microclimat (lucrul la temperaturi extreme, umiditatea vântul, precipitaţiile), zgomotul, praful şi vibraţiile ca elemente ale mediului de muncă.
Efortul fizic mare şi foarte mare în condiţiile manipulării unor mase mari şi incomode, în condiţii de muncă vicioase, cu mişcări bruşte şi repetitive este cuantificat în sens negativ pentru personalul muncitor în numărul foarte mare de zile de incapacitate temporară de muncă, conform certificatelor medicale cu diagnosticul afecţiuni dorso-lombare.
Componentele microclimatului specific mediului de muncă (temperatura, umiditatea, temperatura suprafeţelor ) se normează în raport cu metabolismul organismului, determinat de efortul fizic în activitate, specific fiecărei meserii.
Limitele termice maxime, prevăzute de reglementările în vigoare nu pot fi respectate în carierele de lignit deoarece activitatea se desfăşoară sub cerul liber (iarna -15, -25 grade Celsius, vara +30, +40 grade Celsius, la sol temperatura ajungând până la +70 grade Celsius) deci executantul este supus unor riscuri ce nu pot fi eliminate. Efectul este de asemenea cuantificat în starea de morbiditate exprimată în zile de incapacitate temporară de muncă.
Încordarea nervoasă, generată de expoatarea în condiţii de siguranţă a echipamentelor de muncă precum şi deciziile ce trebuiesc luate în scurt timp de executanţi, constituie un alt factor de risc generator de accidente de muncă.
Zgomotul, pulberile totale şi gravimetrice precum şi vibraţiile constituie actualmente baza legală la evaluarea locurilor de muncă în condiţii deosebite conform Legii 19/2000, HG 261/2001, si HG 1014/2015.
Impactul asupra stării de sănătate a lucrătorilor
Principalele riscuri şi afecţiunile pe care le generează acestea salariaţilor ce îşi desfăşoară activitatea în carierele de lignit și termocentrale sunt:
bolile profesionale având ca diagnostic hipoacuziile, enfizemul pulmonar, spondilodiscartroza, discopatia lombară, bronşita cronică sunt generate de următoarele noxe:
-praf de cărbune;
-pulberi minerale;
-zgomot;
-efort fizic mare;
-variaţii de umiditate şi temperatură;
-poziţii vicioase sau suprasolicitare osteoarticulară.

Boli legate de profesie având ca diagnostic disopatia lombară, lombosciatice, fibroza pulmonară, spondilodiscartroza, hernie de disc, pneumoconioze au ca agenţi cauzatori următoarele:
-efort fizic mare;
-variaţii de umiditate şi temperatură;
-praf de cărbune;
-pulberi minerale;
-microclimat nefavorabil;
-poziţii vicioase;
-vibraţii.
-boli în relaţie cu munca, având ca diagnostic hipertensiune arterială, diabetul zaharat, boala ulceroasă, cardiopatia ischemică, BPOC, insuficienţă renală şi tulburările psihice au drept factori favorizanţi următoarele noxe:
zgomotul;
-stresul;
-schimbul de noapte;
-variaţiile de umiditate;
-vibraţiile;
-efort fizic mare.

Evaluarea stării de sănătate a salariaţilor ce şi-au desfăşurat activitatea în condiţii deosebite s-a realizat în conformitate cu metodologiile aprobate prin ordinele succesive ale Ministerului Sănătăţii şi Hotărâri de Guvern, respectiv Ordinul 15/1982, Ordinul 761/2001, Ordinul 1933/2002 şi HG 355/2007.
Indicatorii atestă clar că, în pofida eforturilor depuse de angajator, nu se simte o normalizare ci o agravare an de an, a stării de sănătate a lucrătorilor plasaţi pe posturile de lucru ale locurilor de muncă încadrate în condiţii deosebite.
Până în prezent lucrătorii ce îşi desfăşoară activitatea în termocentrale și in carierele de lignit conform Legii 19/2000 au avut posibilitatea să se pensioneze la limită de vârstă, vârsta stabilită de Legea 19/2000 de 65 ani din care se scădea 1-8 ani ce corespundeau numărului de ani lucraţi în condiţii deosebite 6 – 35 ani.
Totodată productivitatea lucrătorilor scade odată cu depăşirea vârstei de 50 ani (vârsta medie a lucrătorilor din activitatea minieră si energetică a C.E. Oltenia) iar atributele fişei postului nu şi le mai poate realiza în mod corespunzător, activitatea în carierele de lignit și termocentrale fiind una care se desfăşoară în condiţii grele, vătămătoare şi periculoase.
Având în vedere condiţiile de muncă specifice termocentralelor și a carierelor de extracţie a lignitului care sunt generate de mediul de muncă în intercondiţionare cu sarcina de muncă respectiv, efortul fizic, solicitarea nervoasă, temperaturile extreme, variaţiile de umiditate, vântul, precipitaţiile, zgomotul şi praful, elemente asupra cărora greu se poate interveni şi care au un impact major asupra stării de sănătate a salariaţilor, considerăm că prevederea legislativă ca această activitate să se desfăşoare în condiţii normale de muncă, odată cu expirarea termenului prevăzut de HG 1014/2015, NU ESTE POSIBILĂ.

Propunem emiterea unui act normativ care să permită menţinerea încadrării locurilor de muncă existente în condiţii deosebite, prin prelugirea avizelor existente la ora actuală pentru aceste locuri de muncă până finalul anului 2025”, solicită FNME.

loading...
Loading...

Citește și

Zone de agrement și stații de reîncărcare pentru vehiculele electrice, amenajate la Târgu Jiu

În curând, cartierul Narciselor din Târgu Jiu va fi amenajat cu zone de agreement. Acestea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: