Minerii șomeri, reintegrați în câmpul muncii cu 2 milioane de lei!


Ministerul Fondurilor Europene a lansat, la finalul săptămânii trecute, un apel de finanţare în valoare de 2 milioane de lei pentru recalificarea şi reintegrarea şomerilor din Valea Jiului în câmpul muncii. Partenerii eligibili din acest apel pot fi Camerele de Comerţ şi Industrie, organizaţii patronale, organizaţii sindicale, asociaţii şi fundaţii, furnizorii acreditaţi de servicii specializate, furnizorii autorizaţi de cursuri de formare profesională şi universităţile. Proiectul ce va începe în Valea Jiului va continua în zona Motru-Rovinari.

„Este un apel de proiecte pilot. Apelul este lansat de astăzi, urmează depunerea aplicaţiilor de finanţare, iar în 3-4 luni începem semnarea contractelor. Prima regiune care va beneficia de program va fi Valea Jiului, unde vorbim de 1.560 de şomeri, proiectul va continua şi în zone ca Motru – Rovinari, Maramureş, Bucovina. Celelalte regiuni sunt în discuţie, gândim apelul de proiecte pentru acestea. E bine să avem această testare pilot în primă fază”, a declarant, săptămâna trecută, Marcel Boloş în cadrul unei conferinţe de presă.
În cadrul acestui apel de finanţare vor fi luate trei tipuri de măsuri pentru recalificarea şomerilor din Valea Jiului şi reintegrarea lor în câmpul muncii: persoanele fără un loc de muncă vor beneficia de cursuri de recalificare, beneficiarii fondurilor europene având obligaţia să integreze în câmpul muncii cel puţin 30% dintre cursanţi, cei care vor absolvi cursurile de recalificare vor primi o primă de integrare sub forma de echipamente de muncă, iar angajatorii persoanelor reintegrate vor primi o subvenţie de 2.250 de lei pentru fiecare angajat, pe parcursul unui an.
„Angajatorii vor beneficia de o subvenţie în valoare de 2.250 de lei pentru fiecare angajat, pe o perioadă de un an zile. Nu există un număr maxim de angajaţi pe care acesta poate să îi integreze. Nu am fixat o tipologie a cursurilor, beneficiarii vor decide în funcţie de nevoile fiecărei zone (croitorie, confecţionare de mobilă şi altele)”, a explicat Marcel Boloş.

loading...
Loading...

Citește și

Pensiunea mezinului primarului de Bustuchin, invizibilă de aproape 12 ani! Terenul concesionat din 2008, închiriat la firme private

Un consilier local liberal din Bustuchin lansează acuzații grave la adresa primarului comunei, Ion Ciocea, …

Un comentariu

  1. Așadar dragi mineri din nou vi se pregătește ceva ! Parca se spunea că nu se vor face restructurări de personal , decât ieșiri la pensie pe cale naturală.
    Atunci de ce se alocă bani pentru reconversie , recalificare ?
    Este clar că din nou se apropie ,, luminița de la capătul tunelului” !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.