Ministerul Sănătății vrea angiografe pentru spitalele româneşti

spital-sju_cmyk1

Ministerul Fondurilor Europene a anunţat Ministerul Sănătăţii că se află în consultare publică documentele necesare pentru iniţierea unei competiții în cadrul Programului Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice (POS CCE), axa prioritară 2, pentru acordarea de fonduri în valoare de 25 milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii publice de cercetare – dezvoltare existente şi crearea de noi infrastructuri: laboratoare, centre de cercetare.

Obiectivul competiţiei este acela de achiziționare de angiografe prin proiect în vederea efectuării de cercetări în domeniul/domeniile de interes național identificate pentru această competiție, cu scopul diagnosticării unor leziuni cu potențial evolutiv invalidant sau letal, respectiv pentru angioarhitectonica tumorilor maligne. „Vrem ca pacienţii din România să beneficieze de acces la cele mai noi tehnologii în domeniul medical. Beneficiari vor fi în primul rând pacienţii, iar rezultatul proiectului va fi acela că vom reuşi să salvam vieţi”, a declarat ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

Competiția va fi lansată în august

Categoriile de solicitanţi eligibili sunt instituțiile publice sau de drept public de interes național cu activitate de cercetare în domeniul sănătății. Solicitanții trebuie să respecte definiţia organizaţiilor de cercetare conform Cadrului Comunitar de ajutor de stat pentru cercetare, dezvoltare și inovare (C198/2014). Competiția va fi lansată la sfârșitul lunii august 2014 de către Organismul Intermediar pentru Cercetare din cadrul POS CCE. Documentele lansate în consultare publică sunt disponibile pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene: Ghidul solicitantului pentru dezvoltarea infrastructurii publice de cercetare-dezvoltare existente şi crearea de noi infrastructuri. Propunerile și sugestiile sunt așteptate, până la data de 27 august, la următoarea adresă de e-mail: structurale@ancs.ro.

Loading...

Citește și

DECIZIE! S-au închis școlile la Prigoria!

Prefectul județului Gorj, Cristinel Rujan, a anunțat, joi, că s-a luat decizia, la nivelul Comitetului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.