Ministru secretar de stat, într-o vizită neanunțată la două dintre carierele miniere ale CEO


Andrei Maioreanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Energiei, a fost prezent miercuri dimineață la Cariera Roșiuța unde câteva zeci de salariați au intrat în grevă japoneză și apoi la Cariera Lupoaia. Ministrul Secretar de stat a discutat cu angajații despre problemele pe care le au, a auzit astfel că sunt nemulțumiți de lipsa de personal din unitățile miniere, de numărul prea mare de TESA și de nepăsarea unor lideri sindicali. Vizita oficialului Ministerului Energiei nu a fost una anunțată, o parte dintre cei întrebați neștiind, din prima, cine este cel care le pune întrebări.

Maioreanu a luat personal ieri pulsul din carierele cuprinse de acțiunea pașnică de protest, preferând să nu viziteze birourile, ci producția. A intrat astfel la Cariera Lupoaia până la concasare, la Roșiuța vorbind însă cu o parte dintre salariați în fața unității miniere. Cei care au discutat cu reprezentantul Ministerului Energiei spun că acesta le-a pus întrebări decente legate de activitatea lor, de problemele pe care le au și cum cred ei că pot fi depășite. Oficialul, totodată vicepreședinte al PSD Gorj, nu le-a dat însă indicații legate de greva japoneză declanșată în cele două unități din Motru, dorind doar să se informeze direct, nu să fie informat, de deficiențele din producția minieră.
„Nu am realizat din prima că este secretarul de stat Maioreanu, un coleg l-a și întrebat și i-a răspuns că este de la Ministerul Energiei”, a declarat un salariat de la Roșiuța, care povestește că respectivul a ascultat părerile pro și contra ale angajaților de la această unitate a CE Oltenia.

Loading...

Citește și

PSD nu se poate decide, între „Cipriano Ronaldo” și „Adriano Neymar”, pe cine sacrifică în confruntarea cu „Messi” Romanescu! Gabriel Coica, candidatul ProRomânia la Primăria Tg-Jiu!

Pro România filiala Gorj a stabilit, joi, candidatul care va intra în cursa electorală pentru …

Un comentariu

  1. veni,vidi,vici

    Din pacate acest secretar de stat nu venit interesat de problemele personalului muncitor din CEO,a venit cu scopuri mai degraba electorale sa vada starea de spirit in randul personalului CEO care impreuna cu familiile lor sunt o masa electorala buna.Oare de ce care sunt acum la putere au prelungit grupa II de munca pentru mineri doar un an ?vor schimba ei conditiile atmosferice si modul de lucru primitiv in carierele de lignit intr-un an ?ma indoiesc de asta .Dupa ce se vor vedea cu sacii in caruta vor uita imediat de popor si problemele lui,nepasarea politicului fata de popor e destul de evidenta.De 29 de ani politicienii legifereaza doar pentru ei fara a se gandi o secunda la popor,toti sunt o apa si-un pamant,singura diferenta intre ei este interesul de partid cand sunt la putere in rest nimic nu-i diferentiaza.Din pacate politica se bazeaza pe sloganul „scopul scuza mijloacele”si asta spune tot cine vrea sa priceapa ………….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.