sâmbătă , 18 ianuarie 2020 - 17:53

Ministrul Anton Anton: Nu voi închide centralele pe cărbune! Ce are de gând oficialul de la Energie!


• Strategia energetică din 2016 NU EXISTĂ!

România este o țară care are resurse energetice multe, bune, nu foarte mari, dar are de toate și de aceea trebuie păstrat mix-ul energetic, a declarat, luni, proaspătul ministru al Energiei, Anton Anton.

În privința centralelor pe cărbune, Anton a precizat că acestea vor rămâne o componentă importantă a mix-ului energetic, dar vor trebui retehnologizate pentru reducerea nivelului de poluare. „La cărbune, avem o treime din energia produsă din arderea cărbunelui. Nu este eficientă, produce poluare, dar nu înseamnă că voi închide centralele de cărbune. Vor trebui retehnologizate, astfel încât nivelul de poluare din centralele pe cărbune să scadă, dar cărbunele va rămâne o componentă importantă a mix-ului energetic”, a declarat noul ministru al Energiei, la audierea de luni, din Parlament.
Anton Anton a mai afirmat că este nevoie de o strategie națională, dar că proiectul de strategie elaborat în 2016 nu poate fi aplicat. “Trebuie să facem o strategie cumsecade. Există un colectiv în minister care a lucrat la strategie și este aproape gata. O strategie fără un parteneriat cu Ministerul Mediului nu există”, a mai spus acesta.

loading...
Loading...

Citește și

IN-CRE-DI-BIL! Fiul patronului cofetăriei din Tg-Jiu unde a fost filmat un șobolan pe perete, numit șef la Protecția Consumatorului Gorj!

Comisarul Constantin Milosteanu, fiul acționarului majoritar al Societății de Alimentație Publică Cofetării Patiserii VENUS SA, …

Un comentariu

  1. Altă strategie ca si cînd pînă acum ar fi avut această țară asa ceva! Nu a avut si nu va avea pentru că nu există competența, oameni pricepuți si pentru că deciziile sint subordonate intereselor de afară, comunitare cum le place trepadusilor politici să spună! In Romania”strategia”se aplica pe loc,după cum e vremea,săptămînal sau lunar! Daca vremea e bună, cei din producere pe cărbune nu prea au de lucru si ori li se ia din drepturi,ori stau in somaj ori disponibilizati! Dacă e vremea rea atunci,de la ministru in jos pînă la eternii aceiasi lideri sindicali incep să urle (de ochii lumii) ca sint condiții grele,că li sau luat din drepturi si mai ales ca nu mai sint oameni suficienți! Cam asta este celebra strategie energetică, concepută si aplicata de-a lungul anilor de toți impostorii numiți pe funcții cu care nu au nici-o treabă! Tot asa va fi si viitoarea”strategie” a acestui Anton la pătrat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.