Ministrul Deneș și-a făcut temele la Gorj!


Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă la Suceava, că din iarna viitoare TVA-ul la lemnul de foc pentru populaţie ar putea scădea până la 5%. Ideea a prins contur la vizita recentă a ministrului în Gorj.

„Am avut o vizită de lucru împreună cu premierul în judeţul Gorj. În delegaţia care a făcut această vizită de lucru a fost şi Teodorovici, ministrul Finanţelor, prietenul meu, şi am avut o discuţie. În întâlniri anterioare pe care le-am avut cu autorităţi publice locale, cu cetăţeni, am ascultat, şi au venit mulţi cu acest subiect şi, după ce am avut o discuţie cu ministrul Finanţelor, am spus că trebuie să analizăm şi a fost, în principiu, de acord să facem o astfel de analiză de reducere a TVA-ului la lemnul de foc pentru populaţie, pe diferite categorii: oameni cu venituri mici, cu mulţi copii, cu probleme sociale”, a spus Deneş. El a precizat că, după scrutinul europarlamentar, va purta discuţii cu reprezentanţii ministerelor cu responsabilităţi în acest sens şi se va lua o decizie privind această măsură ”social-democrată”, pentru categoriile de populaţie cu probleme financiare.
„După ce vom trece de europarlamentare, ne vom aşeza, Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Finanţelor, Ministerul Muncii ne vom aşeza şi vom discuta care dintre dintre aceste categorii de populaţie trebuie şi e necesar să beneficieze de reducerea acestui TVA. Noi, Ministerul Apelor şi Pădurilor, susţinem reducerea TVA la lemnul de foc pentru populaţie. Am discutat despre două paliere, ori 9%, ori 5%. Este o măsură social-democrată pe care noi o avem în vedere, pentru că noi suntem guvern de stânga. E o măsură de ajutor pentru oamenii nevoiaşi”, a mai spus ministrul Ioan Deneş.

loading...
Loading...

Citește și

Din ciclul „Din beție te trezești…”! Comunicat, de la țeava cazanului, al sindicalistului „INDEOENDENT” Nicu!

„Lupta” pentru CEO se duce pe toate fronturile, din hăul cu lignit și până la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: