Ministrul Energiei, cazat de CEO la o vilă de lux din Turceni!


Anton Anton, ministrul Energiei, va fi prezent vineri la Sucursala Electrocentrale Turceni din cadrul Complexului Energetic Oltenia, la evenimentul prilejuit de aniversarea celor patru decenii de activitate a termocentralei din Gorj. Ministrul urma să fie cazat joi seara, potrivit unor surse din companie, la o vilă de lux din Turceni, asta deoarece membrul Guvernului ar fi dorit să fie cât mai aproape de locul în care se va desfășura vineri evenimentul la care va fi prezent și Doru Vișan, secretarul de stat pe energie, autorități centrale, locale și județene.

Ministrul Energiei, Anton Anton, va fi prezent vineri pentru prima dată în Gorj, în calitate oficială, de la preluarea mandatului. Oficialul a răspus invitației CE Oltenia, companie intens controlată de Corpul de Control al ministerului pe care îl conduce, la insistențele subalternului său Vișan, Anton Anton fiind foarte blamat, cu puțin timp în urmă, la nivel de Gorj, de liderii de sindicat și de politicieni, după declarațiilor sale nefericite legate de viața scurtă a energiei pe cărbune. De altfel, fostul senator ALDE, Scarlat Iriza, i-a cerut chiar demisia minsitrului Energiei după declarațiile respective.

Mai mult, ministrul a mai fost chemat în Gorj de unii lideri de sindicat în timpul protestelor de la CEO, dar până acum Anton Anton nu și-a făcut loc pe agenda sa de lucru pentru o vizită la compania care deține peste 13.000 de salariați în trei județe ale țării. Nici accidentele de muncă de la CEO din ultima perioadă nu l-au urnit pe Anton Anton pentru a face un drum spre Târgu-Jiu, până la acest bairam care s-a anunțat la Turceni.

Popas rapid la patru stele plus!

Ministrul Anton a cerut, spun surse din CEO, să fie cazat la Turceni și nu la vreun hotel din Târgu-Jiu, pentru a fi cât mai aproape de locul de desfășurare a evenimentului de vineri de la sucursala companiei. Vișan a fost cel care i-ar fi găsit acestuia o vilă de lux în localitate, cotată la patru stele plus, loc unde ar fi închiriat o cameră pentru joi, ministrul urmând să părăsească locul de cazare înaintea evenimentului, după care acesta va pleca direct spre capitală. S-a vehiculat că oficialii companiei ar fi pus ochii pe restaurantul Margab din Turceni, care deține și câteva camere pentru cazare, aceasta fiind singura locație de lux a localității, cotată la patru stele în privința dotărilor și a confortului.

Puterea de decizie, concentrată la Turceni

La evenimentul organizat de CE Oltenia, ce va începe vineri la ora 10.00, au fost invitați foști salariați ai Termocentralei Turceni (persoane care și-au desfășurat activitatea începând din anul punerii în funcțiune a primului grup energetic de la Turceni sau care au condus de-a lungul timpului acest colos al industriei energetice românești) precum și reprezentanţi ai autorităților locale și centrale cu putere de decizie asupra strategiei energetice a României, dar și a viitorului social al Olteniei, arată CEO într-un comunicat de presă.

Programul evenimentului de la SE Turceni:
9:30 – 10:00 – primirea participanților la Sucursala Electrocentrale Turceni
10:00 – 11:30 – evocarea celor 40 de ani de activitate a Termocentralei Turceni (alocuțiuni și acordarea diplomelor)
11:30 – 13:00 – intervențiile invitaţilor
13:00 – 14:00 – vizită organizată în Termocentrala Turceni
14:30 – business lunch

loading...
Loading...

Citește și

Epopeea raportului Corpului de Control al ministrului Energie continuă! Ministrul Economiei: Va urma, sigur, o evaluare a Directoratului de la CEO!

Raportul Corpului de Control al ministrului Energiei, întocmit în urmă cu un an și jumătate, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.