sâmbătă , 25 ianuarie 2020 - 19:32

Ministrul Energiei, întâlnire, azi, cu Comisia de Negociere a CEO!


Toma Petcu, ministrul Energiei, a solicitat ca vineri, la ora 9.30, să aibă o întâlnire la Târgu-Jiu, la sediul Complexul Energetic Oltenia, cu titularii din Comisia de Negociere a CEO. Se va discuta aici atât pe tema creșterilor salariale, aplicabile în decembrie, cât și pe problemele de restructurare, investiții, sociale cu care se confruntă compania. 14 lideri sindicali vor răspunde prezent la întâlnirea cu ministrul, la care va participa și conducere CE Oltenia.

Liderii sindicali apreciază deschiderea ministrului Petcu de a avea o discuție cu ei, mai ales că o parte dintre sindicaliștii prezenți vineri au fost greviști au foamei, la începutul acestei săptămâni. Cu toate acestea, sindicaliștii au totuși de gând să-i aducă la cunoștință ministrului ALDE că societatea de stat are anumite probleme care se pot rezolva din interior cu sprijin guvernamental. Este vorba despre selecția membrilor Consiliului de Supraveghere, despre munca slab plătită sub nivelul tuturor bugetarilor, despre personalul subdimensionat, despre riscurile materiale și umane greu de conceput în companie în anul 2017, despre inechitățile salariale care fac lozinca ,,plata egală pentru muncă egală” drept o glumă nereușită, munca prestată care depășește 9 ore zilnic fără a adăuga transportul deficitar.

Sindicaliștii au de gând să-i comunice ministrului că sunt nemulțumiți și de slaba preocupare pe care o au cei care pot avea inițiative legislative pro-CEO, dar și despre neimplicarea unora în reducerea dreptului de pensionare a celor care au lucrat timp de trei decenii într-un mediu poluant.
Se va mai cere investiții în CEO, constituirea unui fond de egalizare a salariilor pentru respectarea Legii 202/2002, care vorbește de venituri egale pentru muncă egală, dar și eliminarea din structurile de conducere a persoanelor care pot afecta imaginea CEO, care au dosare penale și probleme de integritate.

loading...
Loading...

Citește și

Pensiunea mezinului primarului de Bustuchin, invizibilă de aproape 12 ani! Terenul concesionat din 2008, închiriat la firme private

Un consilier local liberal din Bustuchin lansează acuzații grave la adresa primarului comunei, Ion Ciocea, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.