sâmbătă , 25 ianuarie 2020 - 18:51

Ministrul Energiei, NEMULŢUMIT de SUPRAVEGHETORI!


Ministerul Energiei a anunţat miercuri că toate propunerile sale în consiliile de supraveghere şi de administraţie ale „Hidroelectrica”, „Nuclearelectrica” (SNN) şi „Romgaz” (SNG) sunt provizorii, pentru o perioadă de patru luni, urmând să demareze procedurile de recrutare a unor noi membri cu mandate pline, de patru ani, în condiţiile în care analiza performanţelor vechilor membri arată că prelungirea mandatelor acestora nu este o soluţie optimă pentru companii.

Ministerul Energiei vine astfel cu precizări în urma controversatelor iscate în jurul propunerilor pentru conducerea producătorilor de energie „Hidroelectrica” şi „Nuclearelectrica”. Ziarul „BURSA” a scris, recent, că ministerul intenţionează să numească noi membri în consiliile de supraveghere şi de administraţie ale celor trei companii, însă doar cu mandate provizorii.
„Considerăm că un demers mult mai corect ar fi acela de analiză retrospectivă a performanţelor vechilor membrii din aceste structuri de conducere pentru a vedea în ce măsură prelungirea mandatelor acestora ar fi fost sau nu o soluţie optima pentru companii. Ministerul Energiei a făcut această analiză iar datele fundamentează neprelungirea mandatelor actualilor membri”, se arată într-un comunicat emis miercuri de Ministerul Energiei şi citat de News.ro.
De asemenea, pentru ocuparea de poziţii în numele statului român în consiliile de supraveghere şi de administraţie ale companiilor „Hidroelectrica”, „Nuclearelectrica” şi „Romgaz”, toate propunerile Ministerului Energiei sunt provizorii, pentru o perioadă de patru luni, timp în care ministerul va pregăti şi va demara procedurile de recrutare pe baza OUG 109/2011 a unor noi membri cu mandate pline, de patru ani.
„Totodată, înainte de a expune, rând pe rând, motivele care stau la baza propunerilor, vrem să subliniem că demersul de decredibilizare a persoanelor nominalizate, înainte ca acestea să îşi preia mandatul şi să îşi dovedească în indicatori de rezultat expertiza, poate induce percepţii total greşite publicului larg”, arată comunicatul.
Conducerea Ministerului Energiei se arată nemulţumită şi de reprezentanţii statului în consiliul de supraveghere al „Hidroelectrica”. Compania a investit doar 42% din suma avută la dispoziţie anul trecut.

loading...
Loading...

Citește și

Dezvăluire șocantă în cazul crimei din Piața Centrală Târgu-Jiu! Mesajele pe care le-a postat autorul faptei pe rețelele de socializare, înainte de omor

Bărbatul din Târgu-Cărbunești, arestat preventiv de judecătorii de la Tribunalul Gorj, pe 1 ianuarie, după …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.