Ministrul Energiei vine joi la SE Craiova 2!


Anton Anton, ministrul Energiei, va fi prezent joi, într-o vizită de lucru, la SE Craiova 2, sucursală ce aparține Complexului Energetic Oltenia, pentru a vedea amplasamentul viitoarei investiții pe gaze care va fi realizată în perimetrul termocentralei CEO. De asemenea, membrul Guvernului va vedea și stadiul lucrărilor la investiția privind realizarea a două noi cazane de abur industrial, aflată în proces de finalizare. De altfel, investiția respectivă va fi finalizată în luna aprilie, urmând ca aceste cazane să fie puse imediat după aceea în funcțiune, spun reprezentanții sindicali ai SE Craiova 2.

Stadiul investiției privind realizarea noilor cazane cu abur industrial, care se ridică la câteva milioane de euro, începută drept construcție abia din septembrie, deși proiectul a fost demarat cu doi ani în urmă, va fi văzut, joi, de ministrul Energiei și de delegația care îl va însoți la vizita de lucru din județul Dolj.
Investiția în cauză face parte dintr-un proiect mai amplu care prevede funcționarea acestor cazane, care vor produce 50 de tone de abur industrial fiecare, dar, și funcționarea a două cazane de apă fierbinte, de 100 de gigacalorii fiecare.
Investiția este destinată alimentării uzinei Ford, dar și a orașului Craiova, pe parte de agent termic și apă caldă. Uzina va produce un nou timp de autoturism de anul viitor, și are nevoie de agentul termic produs de SE Craiova 2, dar mai ales de siguranța și constanța contractul cu sucursala CEO.
În ceea ce privește amplasamentul viitoarei investiții pe gaze, și acesta va fi văzut la vizita de lucru a lui Anton Anton, de joi. Este vorba despre locul în care va fi construit noul grup energetic pe gaze al SE Craiova 2, de 200 MW, care ar urma să se realizeze aici până în anul 2030, conform strategiei energetice. SE Craiova 2 are 570 de salariați.

loading...
Loading...

Citește și

Epopeea raportului Corpului de Control al ministrului Energie continuă! Ministrul Economiei: Va urma, sigur, o evaluare a Directoratului de la CEO!

Raportul Corpului de Control al ministrului Energiei, întocmit în urmă cu un an și jumătate, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.