Ministrul Finanţelor anunţă restructurarea ministerelor: Nu unul munceşte şi trei stau pe lângă

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice (MFP), a anunţat, marţi seara, că se discută o restructurare a ministerelor, inclusiv a structurilor din subordinea acestora, iar o decizie va fi luată după finalizarea bugetului pentru anul viitor.

„Cele două zone nu se afectează: mă refer la partea de investiţii şi la salariile cuvenite celor care trebuie să rămână în administraţie. Care trebuie acesta poate fi înlocuit, ca număr, cu suficient de mare încât să meargă în administraţie”, a spus Eugen Teodorovici, într-o emisiune la TVR1.

Întrebat, ministrul Finanţelor a răspuns că este obligatorie o reformă a administraţiei publice. „Cred că este de bun simţ să te gândeşti, pentru că ne dorim, cu toţii, o administraţie, şi locală şi centrală, eficientă. Asta înseamnă ce? Să ai oameni, nu foarte mulţi, exact câţi trebuie, mai bine plătiţi sunt deja. Legea există, ca să fim mai eficienţi. Nu unul munceşte şi trei pe lângă el stau”, a detaliat Teodorovici.

Mai exact, când discută bugetul pentru anul viitor, MFP poartă discuţii bilaterale cu fiecare minister, conform oficialului citat. „În principal, avem o listă cu cele mai mari zone unde se cheltuie banii publici – transporturi, sănătate şi alte ministere care au foarte multe economii în subordine – energia, economia. (…) Din păcate, ani de zile s-au încărcat aceste structuri. (Este momentul) să spunem «Stop». Nu doar Stop, ci şi în sens invers”, a mai spus Teodorovici.

Ministrul Finanţelor a menţionat că nu va fi doar o evaluare a ministerului şi a structurii proprii, ci şi una a structurilor din subordine.

„Noi trebuie să prezentăm bugetul în noiembrie anul acesta. Până în noiembrie, discuţia se încheie. Au avut ieri (n.red. – luni) ministerele termen să ne trimită bugetele pe 2019, în baza unor limite pe care noi le-am impus pe anul viitor şi vine discuţia bilaterală. (…) Stăm o zi, o noapte, două nopţi, nu contează, trei zile”, a explicat Teodorovici.

sursa: zf.ro

loading...
Loading...

Citește și

Concertul de la Viena s-a oprit, speriați de o bombă care nu era bombă, ci un vibrator

Un vibrator declanşat din senin a stârnit panică la un concert din Viena. Poliţia a …

4 comentarii

  1. Dom’ ministru , nu citesti matale ziarele din provincie dar sa stii ca si in primarii e dezastru . O comuna care pana la revolutiune avea 7000 de locuitori era condusa de un presedinte si un vicepresedinte de consiliu popular ,un secretar , un contabil , un perceptor ( casier) si un guard comunal ,deci de 6 ( SASE ) oameni , acum acea comuna care are aproape 4000 de locuitori este condusa de 13 consiglieri locali , primar si viceprimar impreuna cu 28 ( DOUAZECI SI OPT) de angajati . In conditiile in care cei de pana in 1989 nu aveau nici Dustere de serviciu , nici telefoane mobile de 1200 de euro bucata , nici zeci de calculatoare , tablete sau laptopuri , retele de calculatoare , programe de contabilitate etc ci faceau socotelile cu creierul si creionul chimic .AR trebuie facuta cu adevarat o reforma in administratia publica locala. Nu e posibil ca majoritatea primarilor sa se planga de bani de salarii in conditiile in care au investitii zero iar nivelul de impozitare al cetatenilor este la un nivel ca pe timpul domnitorilor fanarioti .

  2. Bine le spui nr.1. Asi mai adauga ca la Primarii si-au facut salarii de 3 ori mai mari si in unele cazuri de 4 ori (Contabil si consilierul primarului) fata de anul trecut si de 2 ori mai mare fata de un mineri. Asa ceva nu a existat in analele administratiei locale sau in o tara din lume. Unde ajungem fratilor!?. La anul impozitele locale se vor tripla sa aibe de unde sa plateasca salariile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: